Karadeniz`de Kuvvetli Fırtına, Dev Dalgalar Oluşturdu

Yurdun kuzey kesimlerini etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava Sakarya`da da etkili oluyor.

Karadeniz`de Kuvvetli Fırtına, Dev Dalgalar Oluşturdu
Karadeniz`de kuvvetli fırtına boyu 3 metreyi bulan dalgalar oluşturdu. Balıkçı tekneleri fırtınadan korunmak için Karasu Limanı`na ve barınaklara sığındı.
Yağışlı hava Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ile Kütahya, Eskişehir çevrelerinde etkili oluyor. Sakarya`da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, öğle saatlerine kadar hız kesmeden etkisini sürdürdü.
Sakarya Meteoroloji İl Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, kentte son üç saatte metrekareye 10 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda büyük su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, vidanjörler yardımıyla suları tahliye etmeye çalışıyor.
Karadeniz`de saatteki hızı 40 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına boyu 3 metreyi bulan dalgalar oluşturdu. Üç balıkçı teknesi fırtınadan korunmak için Karasu Limanı`na sığındı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, Cihan Haber Ajansı (Cihan)`na yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle ilçedeki ve çevre illerden gelen balıkçı teknelerinin barınaklara ve limana sığındığını söyledi.
Balıkçıların fırtınadan dolayı denize açılamaması sebebiyle balık fiyatlarının artabileceğini kaydeden Sezer, ayrıca dalgaların getirdiği kumun Sakarya Nehri`nin denize döküldüğü boğazı kapamasından korktuklarını dile getirdi.
Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, yağışlı ve soğuk havanın 19 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edeceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının ise gündüz 14 derece gece ise 9 derece civarında olacağı kaydedildi.