Cankesen Kırıkkale Tren Garı`nı Ziyaret Etti

Ulaştırma Çalışanları Memur Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Devlet Demir Yolları Kırıkkale Gar Müdürlüğü`nü ziyaret etti.

Cankesen Kırıkkale Tren Garı`nı Ziyaret Etti
Ulaştırma Çalışanları Memur Sen Genel Başkanı Can Cankesen, TCDD ve bağlı ortaklıklarda çalışan sendika üyelerinin ücret konusunda mağdur edildiğini belirterek, bu mağduriyetin giderilmesini istedi. Cankesen, "Sendikamıza bağlı kurumlardan TCDD ve bağlı ortaklıklar, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ VE TÜLOMSAŞ Fabrikaları arasındaki temel ücretlerdeki farklı uygulamalardan dolayı özellikle TCDD ve Sivas`ta bulunan, TÜDEMSAŞ fabrikası çalışanları bu güne kadar ücret hususunda mağdur edilmişlerdir. Bu mağduriyetin de biran önce giderilmesini buradan talep ediyoruz. Memur Sen Konfederasyonu olarak 2010 yılında yapılan toplu görüşmeler sonucunda imzalanan mutabakat metninde, ARFF çalışanlarının Genel İdari Hizmetler sınıfına alınmasına karar verilmiş olup 2011 yılı Mart ayında çıkarılan torba yasa içerisine dahil edildiği halde son anda nedenini halen bilemediğimiz bir sebepten dolayı torba yasadan çıkarılmıştır" dedi.

Avrupa`da Havaalanlarında hizmet veren tüm personelin Euro Control adı altında, tazminat aldığını ifade eden Genel Başkan Cankesen, "Bu tazminatın ülkemizde de ödenmesi hususunda Euro Control tarafından DHMİ çalışanlarına ödenmek üzere tazminat gönderilmektedir. Bu tazminatın ödenebilmesi için bürokratik tüm işlemler tamamlanmış, 15 aydan bu yana avans mahiyetinde ödemeler yapılmaktadır. Ancak avans mahiyetinde ödeme uygulamasının sona erdirilebilmesi için YPK kararının yayınlanması gerekmektedir. Bupara yaklaşık 15 aydan bu yana avans mahiyetinde ödenmeye devam edildiğinden, bu ödeme şekli değiştirilmez, avans uygulaması sona erdirilmez ise bu tazminat Euro Control`a iade edilecektir. Bu da ülkemizin ekonomisi için bir kayıp olacaktır. Euro Control tazminatının avans mahiyetinde ödeme uygulamasına son verilmesini ve bu tazminatın net olarak DHMİ çalışanlarına ödenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: İHA