Chp`li Vekiller, Mağdur Çiftçilerin Borçlarının Ertelenmesini İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekilleri, doğal afetten zarar gören bölgelerdeki çiftçiler için özel düzenlemeler yapılmasını istedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Antalya Milletvekili Arif Bulut, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Manisa Milletvekili Hasan Ören ve Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar, Meclis`te ortak basın toplantısı düzenledi.
Son günlerdeki aşırı yağışların yol açtığı sorunlara dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, mağdur durumdaki çiftçilerin sorunlarının çözümü için hükümetin özel düzenlemeler yapması gerektiğini söyledi. Geçmişte bu tür düzenlemeler yapıldığını belirten Günaydın, tarım sigortasının yaygınlaşmasını engelleyen durumlarının da giderilmesini istedi.
Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar da yağışlardan dolayı hasat süresinin uzayacağı ve ürün parası gecikeceğine dikkat çekerek, vadesi gelmiş ve gelecek olan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi`ye olan çiftçi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini belirtti. Üretim girdilerinin KDV`sinin yüzde 1`e düşürülmesini talep eden Baydar, aşırı yağışların da sel ve su baskınları olarak değerlendirilerek sigorta kapsamına alınmasını istedi.
Antalya Milletvekili Arif Bulut ise üreticilerin kayıplarının giderilmesi için bölgenin afet bölgesi kapsamına alınmasını istedi.