Başbakan Talimat Verdi. Balıkesir Havaalanı`na Yeni Terminal Binası Yapılıyor

Dört yıl aradan sonra geçen mayıs ayında tekrar başlayan Balıkesir-Ankara uçak seferlerinin yapıldığı Balıkesir Havaalanı`nın terminal binası yenileniyor.

Başbakan Talimat Verdi. Balıkesir Havaalanı`na Yeni Terminal Binası Yapılıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, ziyareti sırasında verdiği, mevcut binanın yerine daha modern ve Balıkesir`e yakışan bir bina yapılması talimatı yerine getiriliyor. Vali Yılmaz Arslan, yer tespiti için harekete geçti. Halalca köyü yanındaki terminal binasının başka bir noktaya taşınmasını gündeme aldıklarını belirten Vali Arslan, yeni binanın Balıkesir-İzmir Çevre Yolu üzerinde yapılmasının planlandığını bildirdi.

Yeni terminal binası yapıldığında Balıkesir’e gelen yolcular, Halalca yolunu kullanmadan doğrudan şehir merkezine ulaşabilecek. Böylece görüntü kirliliğiyle karşılaşmamış olacak. Bu arada Anadolujet ile ortaklaşa Balıkesir-Ankara seferlerini haftada üç gün sürdüren Borajet’in, yeni dönemde günlük uçuş yapmayı planladığı iller arasına Balıkesir’i de alacağı öğrenildi.

Dört yıl aradan sonra tekrar başlayan Balıkesir-Ankara uçak seferlerine, geçen beş aylık sürede ilginin büyük olması yetkilileri sevindirdi. Dört yıl önce talep azlığı sebebiyle iptal edilen seferler, THY-Anadolujet-Borajet koordinesinde 24 Mayıs 2011`de tekrar başlamıştı. O günden bu yana yapılan istatistiklerde, uçak kullananların sayısında artış olduğu gözlendi. Beş aylık sürede toplam 4 bin 379 kişi yolculuk yaptı. Anadolujet ve Borajet ortaklığındaki Balıkesir-Ankara ve Ankara-Balıkesir seferleri her salı, perşembe ve cumartesi Ankara kalkış 13.45, Balıkesir`e varış 15.10 ve Balıkesir kalkış 15.40, Ankara varış 17.00 saatlerinde yapılıyor.