Bakan Yazıcı`dan Bdp Lideri Demirtaş`a Tepki

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın, ömür boyu hapis yatacak olan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan`ın ev hapsine alınması konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Bakan Yazıcı`dan Bdp Lideri Demirtaş`a Tepki
Yazıcı, "İnsanların söylediklerini biraz kulaklarının duyması lazım. Söylediğinin, Türkiye`nin en önemli sorunu olarak ifade ettiğimiz terör belası sorununun çözümüne katkı vermesi gerek diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatını ziyaret eden Bakan Yazıcı, bir gazetecinin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın, BDP`nin terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan`ın ev hapsine alınması yönündeki açıklamaları ile "KCK" operasyonlarını eleştirdiğini hatırlatması üzerine, "İnsanların söylediklerini biraz kulaklarının duyması lazım. Söylediğinin Türkiye`nin en önemli sorunu olarak ifade ettiğimiz terör belası sorununun çözümüne katkı vermesi gerek diye düşünüyorum. Herhangi bir söylem, bu sorunun çözümünekatkı vermiyorsa, tam aksine ajite ediyorsa, insanların vicdanlarını sızlatıyorsa, gözlerini yaşartıyorsa, kin ve nefretlerini azgınlaştırıyorsa, o söylemin kimseye yararı yok. Benim de şimdi o söylemde bulunanları Türkçe`de bulunan çok keskin sözcüklerle nitelemeye kalkışmamın, bu sürece katkı vermeyeceği düşüncesindeyim. Ben de o tür sözcükleri kullanarak, o beğenmediğim ifadeleri kullananları ajite etmiş olurum, bundan da özenle sakınıyorum. Bu sakınmam elbette onayladığım anlamına gelmez, şiddetlekınıyorum" diye konuştu.

AK Parti olarak "Her şey Türkiye İçin" sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Yazıcı, hükümetin insanlar arasında düşünce, mezhep, etnik köken itibarıyla ayrım yapmadığını, insanlığın kardeşliğinin Hz. Adem`den başladığını söyledi. Yazıcı şöyle devam etti: "Bunu söylemek, tabii ki insanların mensup olduğu etnisiteyi, ırk gerçeğini ikna anlamında kesinlikle değildir. Onlar bizim zenginliğimiz. Herkes ne ise onu ifade etme hak ve özgürlüğüne sahip. Yeter ki kavga olmasın. Herkes, birbirinin yaşam özgürlüğüne yönelik saldırı teşkil etmeyecek şekilde davransın. Kim kural ihlal ederse, şiddetle onun karşısındayız. Hep birlikte karşısında olmalıyız. Bu konuda da hiçbir ayrıma düşmeden kardeşlik ekseni etrafında bu alanları ihlal edenlere karşı hep birlikte duruşsergilemeliyiz. Bu duruşun adı, kardeşlik duruşu olmalı." 4/C`Lİ ÇALIŞANLAR Yazıcı, 4/C statüsüyle çalışanlara aile ve çocuk yardımı yapılması konusundaki bir soru üzerine, bu konuda çalışmalar yapıldığını ancak bütçe nedeniyle konunun bir noktada tıkandığını söyledi. Devlette farklı statülerde çalışanların bulunduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Esas olan bu farklı statüleri, karmaşık durumu ortadan kaldırmak ve `çalışanlar` diye başbakanımızın belirttiği gibi bir statüye kavuşturmak. Konu, herhalde bu çerçevede sonuçlandırılacak, yoksa `vermiyoruz, yapmayacağız, bu alanda düzenlemeyapmayacağız` şeklinde bir davranış biçimi söz konusu değil" diye konuştu.
Kaynak: İHA