Saç Modasının Kalbi Bursa`da Atıyor

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu ve Dünya Kuaförler Konfederasyonu (CMC CAT) iş birliğiyle düzenlenen 1.

Saç Modasının Kalbi Bursa`da Atıyor
Uluslararası Yeşil Bursa Saç Festivali 2011 başladı. Yeni saç modellerinin tanıtıldığı festivale, CNC Türkiye ekibinin çılgın saç tasarımları damgasını vurdu.

Dünya ve Türkiye kuaförleri Bursa`da buluştu. Yerli ve yabancı 400`e yakın kuaförün katıldığı festivalde saç modasının son tasarımları görücüye çıktı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen festivalin açılış töreninde konuşan Bursa Kuaförler Odası Başkanı İlker Hüseyin Tan, "İnsanların mutlu olması için dış görünüm çok önemli. Biz modanın kişisel bakım ayağında yer alıyoruz" dedi.

Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, böyle bir programın Bursa`da ilk defa düzenlenmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Bir ressam tuvale nasıl resim yapıyorsa biz de insan üzerinde sanatımızı konuşturuyoruz. Hata yaptığımız zaman telafisi yok" şeklinde konuştu.

CNC CAT Türkiye Temsilcisi Ramazan Yılmaz, bu festivalle sektörde büyük başarılara imza atacaklarını ifade ederken, Türkiye Kuaförler ve Berberler Odası Başkan Vekili Oktay Erkal ise, Bursa`da yapılan bu festivalin Türk saç tasarımının hangi noktaya geldiğini gözler önüne sereceğini söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi`deki tüm kuaförleri ziyaret ederek hijyen çalışmaları yaptık. Bu çalışmalara üniversiteleri de kattık. Hijyen ve sağlık kriterlerini belirledik. Berberlik mesleği sağlığın en önemli noktasıdır. Osmangazi`deki bütün berberler hijyen şartlarına uyuyor. Bundan sonraki süreçte bunu bütün Bursa`ya yaymak istiyoruz" şeklinde konuştu. "İNSANOĞLU VAR OLDUKÇA KUAFÖRLÜK DE OLACAK" Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ise, "İnsanoğlu var olduğu sürece bu meslek devam edecek. Bu festival için Bursa`yı uygun gördük. Federasyon olarak Türkiye`nin değişik illerinde Türk berberlerinin önünü açmak için bu tarz faaliyetlerimiz devam edecek. Göreve geldiğimiz günden beri mesleğimizle alakalı hangi sözü verdiysek tutuyoruz. Meslek standartları ile birlikte sizin taleplerinize cevap veriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından CNC Türkiye ekibi, muhteşem tasarımlarıyla sahneye çıktı. Mankenlerin ilginç saç tasarımları ilgiyle takip edildi. Alanlarında uzman saç ustalarının hünerlerini sergilediği festivalde, Akdeniz Akşamları, Kelebek, Deniz Kızı, Zeyna, Salsa gibi saç tasarımları ilgi gördü.

Festivale CNC CAT Başkanı Bernard Kardiyerile ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ ile sektör temsilcileri katıldı.
Kaynak: İHA