Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Afet Bölgesinde

Antalya`da yaşanan sel felaketi sonrası bölgede incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "46 ev ağır hasarlı ya da tamamen yok oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Afet Bölgesinde
Bunları eskisinden çok daha iyi yapacağız. Dereyi ıslah edeceğiz. Evleri yapmak boynumuzun borcu. Köyde yemek sıkıntısı yok. Elektrik verilmiş, su temin edilmiş durumda" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Antalya`da etkili olan yağışlarda en büyük zararın yaşandığı Serik ilçesi Gebiz beldesine bağlı Haskızılören köyünde incelemelerde bulundu. 6 kişinin yaşamını yitirdiği bölgede sabah saatlerinde köy camisinde sala verildi. Vali Ahmet Altıparmak ve Aksu Kaymakamı Rauf Özener ile birlikte Orman Genel Müdürlüğü`ne ait helikopterle köye gelen Bakan Bayraktar, selde zarar gören okul içinde kahverengi çizmelerini giydikten sonra incelemelerde bulundu. 46 evin zarargördüğü köyde çamur içinde yürüyen Bakan Bayraktar, yetkililerden bilgi aldı. Tek tek vatandaşlarla konuşan Bakan Bayraktar, yıkılan ve zarar gören evlerin yeniden en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi. Antalya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından köy merkezine kurulan aş evini de inceleyen Bayraktar`a yakınını kaybettiğini belirten Fatma Bulut isimli kadın gözyaşlarına hakim olamadı. Bayraktar ise, Bulut`a her zaman yanlarında olduklarını belirtti

Bölgede derenin kendi yatağını değiştirmesi sonucu sel yaşandığını belirten Bakan Bayraktar, "Gelen suyun aniden baskını olmuş. 4 gün önceden meteorolojinin uyarısı var. Olay olur olmaz devletin tüm ekipleri burada. Sabah saat 06.00`da Vali Altıparmak burada oldu. Ben de tereddütsüz geldim. Görmeyince olmaz, raporla, başkalarının ifadesiyle olmaz. Mutlaka yerinde görmek gerekir. Buradaki durum tam bir doğa, tabiat faciası. Bu bir tabi felaket, burada bunu gördük" dedi. "BU YARALARI SARACAĞIZ" Devlet olarak köyü eski halinden daha iyi bir duruma getireceklerini belirten Bakan Bayraktar, "Biz devlet olarak burayı eskisinden daha güzel yapacağız. En iyi tedbirleri alarak, bu dereyi membasından başlayarak denize kadar ıslah edeceğiz. Üç tane köprümüz tamamen gitti. Bunları da yeniden yapacağız. 46 ev ağır hasarlı ya da tamamen yok oldu. Bunları eskisinden çok daha iyi yapacağız. Okulumuz, camimiz, toplantı yerimiz zarar gördü. Burası çevre köylerin de mesire alanıymış. Bunları eskisinden çok dahaiyi yapacağız. 6 tane vatandaşımızı kaybettik, bu üzücü bir olay. Hasan Bulut ve Fatma Kutlu, Ayşe Beşbaş bulundu. Diğerleri için de arama çalışmaları, 100 kişilik ekiple 3-4 koldan yapılıyor. İnşallah bulacağız" diye konuştu. Olay yerini görünce sorumluluğunun arttığını belirten Bakan Bayraktar, "Burayı görünce sorumluluğum arttı. Bu vatandaşlara yasaların el verdiği ölçüde daha fazla nasıl yardım ederim onu uygulayacağız. Evleri yapmak boynumuzun borcu. Köyde yemek sıkıntısı yok. Elektrik verilmiş, su temin edilmiş durumda. Biz gerekirse tekrar geliriz. Eksiklikleri görüp tamamlayacağız. Olayın çapını, insanların psikolojisini burada gördük. Eskisinden daha iyi yapacağız. Evleri yapacağız, dereleri ıslah edeceğiz, devlet hepburada. Çok daha büyük bir felaketi, bölgede yapılan dere ıslah çalışmaları ve mendirek önledi. Afetler dünyanın her yerinde yaşanıyor. Önemli olan afetlerden en az zarar görecek şekilde önlem almak. Vatandaşları korumak. Bu yaraları saracağız. Sayın Başbakanımız talimat verdi, `Yerine git, gör, tespit yap ve gerekenleri yap` dedi. Bizde buradayız, yanlarındayız" ifadesini kullandı. Bakan Bayraktar, daha sonra helikopterle Antalya`ya geçti.
Kaynak: İHA