Sanko, Santrallerinden Yıllık Bir Milyon Ton Sera Gazı Azaltımı Sağladı

SANKO Enerji Yatırım Müdürü Volkan Doğan, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yaptıklarını belirterek, “İşletmede olan rüzgâr ve hidroelektrik santrallerimizden yıllık yaklaşık bir milyon ton karbondioksit eşdeğeri cinsinden sera gazı azaltımı sağlanmaktadır.

” dedi.

Volkan Doğan, İstanbul Swissotel’de, Bureau Veritas moderatörlüğünde düzenlenen 'Yeşil İş Konferansı 2011' konulu toplantının, 'Karbon Ticareti Başarı Hikâyeleri' bölümünde, Sanko Enerji’nin çalışmalarını anlattı. Sanko Enerji’nin, 60 megavat kurulu gücünde 1 rüzgâr santrali ve toplamda 450 megavat kurulu güce sahip 3 adet hidroelektrik santrali üretime aldığını hatırlatan Doğan, “Bu yatırımlar, projelerin karbon emisyonları ve çevresel olumlu etkileri de göz önünde bulundurarak gerçekleştirilmiştir.” diye konuştu.
Bu projelere ek olarak başta yenilenebilir olmak üzere yeni yatırımların hayata geçirilmesi yönünde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Doğan, 'Karbon Kredileri' projelerin belli bir sertifikalandırma sürecinden geçerek, hem ulusal hem de uluslararası platformlarda projenin ‘temiz enerji’ kavramına vurgu yaparak kredibilitesini artıracağına dikkati çekti.