Esnaf, Kurban Bayramı'ndan Sonra Taşınacak

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, pazaryeri esnafı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Esnaf, Kurban Bayramı'ndan Sonra Taşınacak
Posbıyık, esnafa, Kurban Bayramı'nda da Pençes deresi üzerinde sergi açabilecekleri, yeni pazar yerine bayramdan sonra taşınacakları müjdesi verdi.

Uzun süredir Pençes deresi üzerinde sergi açan ve satışlarını buradan yapan pazarcı esnafı, yeni pazar yerinin yapılması ile Kurban Bayramı öncesinde yeni yerlerine taşınacaklardı. Bu durum pazarcı esnafını zora soktu. Satışlarının durgunlaşacağı endişesine kapılan esnafları, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ziyaret etti. Esnaflarla görüşen Posbıyık, sorunları dinledikten sonra Pençes deresi üzerinde sergi açan esnafların Kurban Bayramı'ndan sonra yeni pazar yerlerine taşınmasına karar verdi. Esnaflarla görüşmesini tamamlayan Posbıyık, yeni pazar yerinin hazır olduğunu, ancak esnafın zor durumda kalmasını istemedikleri için yeni yerlerine Kurban Bayramı'ndan sonra taşınacaklarını söyledi. Posbıyık, şöyle dedi:
“Uzun zamandır esnaflarımız zor durumdalar. Çadırların altında yeni yerlerinin yapılmasını bekliyorlar. Tabi onların da kendilerine göre bir takım hazırlıkları var. Önümüzdeki ay Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bu bayramda buradaki esnafımız mal alacaklar. Kendilerine göre hesapları var. Bizlerin kendilerini yeni pazar yerine ne zaman taşıyacağımız konusunda bir takım endişeleri var. Bir tereddüt içerisindeler. Aslında şu anda hazır vaziyette orası. Her şeyiyle bitirdik. Yazılarını dahi yazdık. Ama esnaflarımızın sıkıntılarını bildiğimiz için Kurban Bayramı'na kadar burada kalmasını sağlayacağız. Kurban Bayramı'nda da burada satışlarını yapsınlar. Herkes sıkıntı içerisinde. Çeklerini, senetlerini ödesinler. Bayram hazırlıklarını yapsınlar. Arkadaşlarımıza bu durumu bildirdik. Onların çaylarını içtik. Güzel yüzlerini gördük. Bizim için de mutlu bir an oldu.”