Ege Pamuklarını Su Bastı, Zarar 10 Milyon Lira

Türkiye'nin Çukurova'dan sonra en büyük pamuk ambarı olarak bilinen Söke Ovası'ndaki tarlalar, üç gün boyunca etkili olan sağanak yağmur sonucu su altında kaldı.

Ege Pamuklarını Su Bastı, Zarar 10 Milyon Lira
Ülkenin pamuk üretiminin yüzde 25'ini sağlayan Ege Bölgesi'nde zararın büyük olduğunu belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, "Yağmur, Söke Ovası'na 8 ile 10 milyon lira arasında zarar verdi. Üreticinin kredi borçları ertelenmeli." dedi.

Söke ve çevresinde üç gün boyunca aralıklı olarak yağan şiddetli yağmur sebebiyle hasat için gün sayılan binlerce dekar pamuk tarlası su altında kaldı. Söke Ovası'nda bu sezon 325 bin dekar pamuk ekildiğini kaydeden Kocabaş, "Ovamızda makineli hasada geçildiği için tarladaki pamuklarımızın büyük bölümü suni ilaçla açtırıldı ve hasada hazırlandı. Son üç gündür metrekareye yaklaşık 300 kg. miktarında düşen yağış ise pamuğu dalında bıraktı. Şu ana kadar ovanın sadece yüzde 15'inde hasat yapılmıştı. Binlerce dekar pamuk, yağışlardan ciddi zarar gördü. Ekonomisi pamuğa dayalı ilçemizde bu zararın faturası, esnaflarımıza da dolaylı olarak yansıyacaktır." şeklinde konuştu.