Nişanlısı İle Cinayete Kurban Giden Murat Ekinci Toprağa Verildi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde nişanlısı ile birlikte öldürülen gıda mühendisi Murat Ekinci, memleketi Salihli'de toprağa verildi

Nişanlısı İle Cinayete Kurban Giden Murat Ekinci Toprağa Verildi
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde nişanlısı ile birlikte öldürülen gıda mühendisi Murat Ekinci, memleketi Salihli'de toprağa verildi. Ekinci'nin en yakın arkadaşı Fuat Eyican, katil zanlısının şizofren bir kişiliğe sahip olduğunu, Murat'ın da bir süre önce şahsı telefonla arayarak nişanlısını rahatsız etmemesi konusunda uyardığını söyledi.
Kırveli Camii'nde kılınan cenaze namazı öncesi açıklamalarda bulunan Murat Ekinci'nin (29) en yakın arkadaşı Fuat Eyican, Funda Akbaş'ın katil zanlısı Hasan A.'yı Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet ettiğini söyledi. Eyican, "Acımız çok büyük. Bir de yanlış haberler yapılması bizi çok üzdü. Bazı yerlerde çıkan haberlerde Funda ile Hasan'ın uzun süre birlikte olduğunu yazmışlar. Böyle bir durum söz konusu bile değil. Funda ile Hasan oturup bir bardak çay bile içmiş kişiler değildir. Murat ile Funda benim
düğünümde tanıştı. Hasan şizofren bir kişiliğe sahip. Funda'yı sürekli rahatsız ediyordu. Hatta birkaç kere Murat da Hasan'la telefonda görüştü. Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdular" dedi. Psikolojik testten geçirilmeden kimsenin öğretmen yapılmamasını isteyen Eyican, "Hasan mahkemede raporunun olduğunu iddia edecek, ki duyduğumuza göre raporu da varmış. 'Raporu olan bir kişi nasıl olur da öğretmenlik yapar?' diye Milli Eğitim Bakanlığı'na soruyorum" şeklinde konuştu.
"Katiller salıverildikçe cinayetler artar" diyen Murat Ekinci'nin ağabeyi Muzaffer Ekinci ise, "Murat'ı öldüren Hasan belli ki problemli bir çocuk. Üniversite diplomasının olması, insanların zekalarının, psikolojilerinin sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Öğretmen olması onun psikolojisinin iyi olduğu anlamına gelmiyor. Hasan Funda'ya karşı platonik bir şeyler hissetmiş. Kafayı ona takmış. Funda, daha önce, 'Hasan beni tehdit ediyor' diye savcılığa suç duyurusunda da bulunmuş. Fakat katillerin, katliam
yapanların bu dönemde serbest bırakılmış olmasının kendisine cesaret verdiğini düşünüyorum. Eğer insanlar böyle katliam yaptıktan sonra serbest kalacaklarsa bundan sonra da bu katliamlar böyle devam eder. Yoksa Hasan'ın Funda ile herhangi bir nişanlılığı veya sevgililiği hiç olmadı. Katiller salıverilmemelidir. Onlar cezalarını tutuklu olarak çekmelidir. Bundan sonra da hiçbir sorun çözülmez. Hukuka ne zaman güveneceğiz? Devlet bu sorunları hukukla çözsün" ifadelerini kullandı.
Murat Ekinci'nin Kırveli Camii'nde kılınan cenaze namazına; CHP Salihli milletvekili aday adayı Mazlum Nurlu, Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Sadık İrier ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ekinci, namazın ardından Salihli Asri Mezarlığı'na defnedildi.
Öte yandan, Murat Ekinci ile Funda Akbaş'ın 27 Haziran 2011 tarihinde Azaklar Düğün Salonu'nda evlenmeye hazırlandıkları öğrenildi.