Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile yeni bir dönem için güçlü iradeye sahibiz

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir döneme girmek için iki ülke hükümetleri olarak güçlü bir iradeye sahip olduklar

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir döneme girmek için iki ülke hükümetleri olarak güçlü bir iradeye sahip olduklarını söyledi. Erzurum'da gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları için hazırlanan tesislerin açılışı için Başbakan Tayyip Erdoğan'la birlikte Erzurum'a gelen Papandreu, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda olumlu mesajlar verdi. Neredeyse tüm günü Erdoğan'la geçiren, ikili görüşmelerin yanı sıra Erdoğan'la tesis açılışına da katılan Papandreu, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için hem Yunan hem de Türk hükümetinde güçlü bir irade olduğunu vurguladı.

Erzurum Dedeman Otel'de birlikte Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'na katılarak Türk büyükelçilerine seslenen Erdoğan ve Papandreu, ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Papandreu, kısa süren konuşmasında iki ülke hükümetlerinin ilişkilerin gelişmesi için güçlü bir iradeye sahip olduğunu söyledi.

Kısa konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Papandreu, "Kıbrıs'ta iki halkın barış içinde birlikte yaşamasını istiyoruz." dedi. Papandreu, Kıbrıs'taki tarafları da barış için cesaretlendireceklerini kaydetti.

Papandreu ayrıca Yunanistan olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediklerini sözlerine ekledi.