Kızıltepe'nin Temizliği Artık Onlardan Sorumlu

Mardin'in Kızıltepe Belediyesi çalışma hayatına kadınları katmak amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Belediye yönetimi, 19 kadın temizlik elemanına görev verdi.

İlçenin temizliği için ihale yoluyla hizmet satın alacağı şirkete çalıştıracağı personellere belli bir kadın kontenjanı tanınması şartını koyan Kızıltepe Belediyesi, anlaşma gereği göreve alınan 19 kadın temizlik personelinin işe başlaması dolayısıyla temizlik kampanyası düzenledi. Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ve bazı kadın Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı temizlik kampanyasında işyerleri sahiplerine çöp poşetleri dağıtılarak çevreyi temiz tutmaları ve yeni göreve başlayacak kadın
temizlik elemanlarına yardımcı olunması istendi.
Başkan Vekili Alp, Kızıltepe Belediyesi olarak göreve başladıktan sonra aldıkları kararlar arasında kadınlara istihdam alanları oluşturmak olduğunu belirterek, "Belediyenin vereceği hizmetlerde kadınlara istihdam yaratıp aile bütçelerine katkı sunmaları ve kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağlamak ve daha fazla sorumluluk almalarını sağlamak için gereken desteğin sağlanması yönünde alınan karar doğrultusunda bugün 19 arkadaşımız göreve başladı. Belediye olarak iki yıl için hizmet satın alarak
verdiğimiz temizlik işinde yüklenici firmaya çalıştırılacak personellerin arasında bayanlara da görev verilmesini şart koymuştuk. Hizmet satın alan şirket de ilk iş günü olan bugün işe aldığı 120 personelden 19'unu bayan personel olarak işe aldı. Kadınlarımızı özellikle düzenlemesini yaptığımız çarşı merkezinde, 8 Mart parkı ve Mehmet Sincar parkında görevlendirdik" dedi.
Alp, şoför kadın eleman almayı düşündüklerini de ifade ederek, "Şoförlük yapabilecek özellikle iş makinelerinde görev yapabilecek kadın arkadaşlarımız varsa bize müracaat etsinler, Biz kadınlarımızın iş gücünü belediyemizin her türlü hizmet ağına yaymanın çabası içerisinde olacağız" diye konuştu.