Bursaspor taraftarlarından tarihi karar: Küfür ve bedava bilete izin verilmeyecek

Tribün olaylarının konuşulduğu şu günlerde bir araya gelen Bursaspor taraftar grupları, tarihi kararlara imza attı. Dünyanın en iyi tribününü oluşturm

Tribün olaylarının konuşulduğu şu günlerde bir araya gelen Bursaspor taraftar grupları, tarihi kararlara imza attı. Dünyanın en iyi tribününü oluşturmak isteyen yeşil-beyazlılar, küfür ve bedava bileti yasakladı.

Bursasspor taraftar grupları, Teksas, TSC, Radikal, Listim, Sags, Şadırvan, Teksaslı Bursalılar, Grup 16, Efsane Bursalılar, Ünitimsah ve interset sitelerin yöneticileri Ördekli Kültür Merkezi'nde toplantı yaptı. Bursaspor için gerçekleştirilen büyük taraftar buluşması, Bursa ve Türk futbolcu için tarihi nitelikte kararlar alınmasına vesile oldu.

-KOMİSYON KURULACAK, KÜFÜR VE BEDAVA BİLET YASAK-

Alınan kararlar arasında en dikkat çekeni ise tribünlerde küfrün yasaklanması oldu. Bursaspor sevdalılarının aldığı kararlar şöyle:

"Bundan sonra Bursaspor tribünlerinde kesinlikle küfür olmayacak. Dünyanın en iyi tribünlerini oluşturacağız. Hiç kimseden bedava bilet ya da otobüs istenmeyecek. Tribünler yalnızca birlik olacak ve kimseye bağlı kalmayacak. Bu oluşum dışında taraftarlar adına kimsenin konuşmasına ya da açıklama yapmasına izin verilmeyecek. Tribün, Ar-Ge, proje ve iletişim benzeri 8 komisyon kurulacak."

Bursaspor Teksas Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz , taraftarlar arasında birlik oluşturmak amacıyla toplantılar yaptıklarını söyledi. İlk amaçlarının taraftarlar arasındaki husumetleri bitirmek olduğunu ifade eden Gözelsöz, "Alacağımız kararlarla ligin ikinci yarısı için takıma da faydalı olmak istiyoruz. Biz kendimizden ziyade takımımızı düşünüyoruz. Onların başarısını düşünüyor." dedi.

-KÜFÜR YÜZÜNDEN AİLELER STADA GELMİYOR-

Taraftarlara yasak koymak gibi bir amaçlarının olmadığını dile getiren Güzelsöz, şöyle konuştu:

"Bize neler fayda getiriyor, neler zarar getiriyor onları konuşuyoruz. Telkinlerle bunları anlatmaya çalışıyoruz. Dayatma peşinde değiliz. Zaten herkes bazı konularda aynı fikirde. Küfür yüzünden aileler statlardan kaçıyor. Biz geçen sene fair-play liginde de şampiyon olmuştuk. Bunu takımımızla birlikte yine başarmak istiyoruz."

-BURSASPOR YÖNETİMİ, ALINAN KARARDAN MEMNUN-

Kararlardan son derece memnun olduklarını belirten Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, taraftarın Türkiye'ye örnek olmasını istedi. Taraftarların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Nayman, geçen sene taraftarların desteği ile şampiyon olduklarını ifade etti.

Nayman, şunları dile getirdi: "Onlara her zaman çok ihtiyacımız var. Ligin ikinci yarısında ikinci şampiyonluğa gidebilmemiz için taraftarımıza ihtiyacımız var. Takımımız kadar, onların performansı da kayda değer olacak. Çok olumlu kararlar almışlar. Bu kararlarla hem yönetim hem Bursa kamuoyu çok rahat eder. Gerilimler, kırılganlıklar oluyor ama taraftarlarımızın bunu kendi uhdelerinde halletmeleri çok iyi, çok hoş bir davranış. İnşallah uygulanabilir olmasını çok isteriz. Onlara bu karar nedeniyle çok teşekkür ederiz."