Vali Mutlu: Terör örgütleri gençleri kapsayacak şekilde eylem yapmayı arzu eder

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, terör örgütü ile bazı sol örgütlerin işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, "Bu örgütler vardır ve her zaman ge

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, terör örgütü ile bazı sol örgütlerin işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, "Bu örgütler vardır ve her zaman gençliğin muhtelif kesimlerinde imkan bulurlarsa onları kapsayacak şekilde eylemlerini yapmayı arzu ederler. Taban bulmayı arzu ederler, bunlar bizim takip ettiğimiz konulardır." dedi.

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı valilik binasında gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, İl Gençlik Spor Müdürü Tamer Taşpınar, karayolları yetkilileri katıldı.

Toplantının ardından basının karşısına çıkan Mutlu, 15 ocak 2011 tarihinde Türk Telekom Arena Stadyumu'nun açılışının yapılacağını söyledi. Hazırlıkların çok yoğun bir şekilde yürütüldüğünü aktaran Mutlu, "Tüm kurumlarımız çalışmalarını ortak sürdürüyor. Hiçbir problem olmaksızın futbola yakışır şekilde çalışıyor. Açılışın yapılacağı güne kadar bütün birimlerimizin koordinesi altındadır. Geldiğimiz noktayı değerlendirmek için geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Hep birlikte mevcut durumu değerlendirdik ve bundan sonra yapılacak olanları konuştuk. Bu koordinasyon çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek." diye konuştu.

Stadyumun iyi bir şekilde açılması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Mutlu, "Bundan sonraki yapılması gereken çalışmalar var. Özellikle çevredeki yollar itibariyle stadyumun Türk sporuna hazır olduğunu gördüm. Herhangi bir sıkıntı yok planlamalar yapıldı. Metro bizim stadyuma ulaşmamız konusunda ciddi bir kolaylık olacak. Vatandaşların da toplu taşıma araçlarına kullanmasını isteyeceğiz. Dolayısıyla ağırlıklı olarak metronun kullanılmasını istiyoruz. Burada belli bir plan çerçevesinde yürütülüyor. Özellikle davetli verilmiş olan kişilerin alınması söz konusu bunların gelişleri metro ve İETT vasıtasıyla olacak." ifadesini kullandı. Taraftarın yapılan uyarıları dikkate olmasını isteyen Mutlu, bunun işlerini kolaylaştıracağını söyledi. Maçı izlemeye gelen 50 bin kişinin stadyuma belirli bir saat içerisinde gelişinin ve gidişinin bütün bunların çok iyi organize edilmesi gerektiğini söyleyen Mutlu, organizasyonlarının mükemmel olduğunu ifade etti.

ÇAPKIN: BİR BANKA SOYGUNUNUN FAİLİ ARANIYOR

Terör örgütünün liselerdeki gençleri eylemlere sürüklemek istemesiyle ilgili bir soru üzerine Vali Mutlu, "Bu örgütler vardır ve her zaman gençliğin muhtelif kesimlerinde imkan bulurlarsa bunları kapsayacak şekilde eylemlerini yapmayı arzu ederler. Taban bulmayı arzu ederler bunlar bizim takip ettiğimiz konulardır." şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, son günlerde bankalarda yaşanan soygunlarla ilgili ise failini bulmadıkları olay olmadığını belirtti. Bunun üzerine Hüseyin Çapkın, 3 banka soygunu gerçekleştirildiğini ifade ederek bunlardan 2'sinin tespit edildiğini, iki olayın faillerinin yakalandığını diğerinin ise arandığını aktardı.

Adnan Polat ise stadın yapımı ve açılışıyla ilgili emeği geçenlere teşekkür etti. Tüm kurumların el birliği içerisinde çalıştığını söyleyen Polat, stada ulaşım ve emniyetle ilgili bu maçı izlemeye gelen taraftarların açılışla birlikte beklenmedik sıkıntıların olabileceğini aktardı. Kurallara uyulmasının işlerini kolaylaştıracağını söyleyen Polat, hiçbir sorun çıkmamasını temenni ettiklerini vurguladı.

Toplantının ardından çıkışa gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Çapkın, stadyum konusunda bir takım eksikliklerin olduğunu, bunların tamamlandıktan sonra işlerin kolaylaşacağını söyledi. Alınan önlemlerin insanların rahat etmesi için olduğuna değinen Çapkın, 15 Aralık'ta birçok personel görevlendireceklerini el birliğiyle polisin gayretiyle insanların stada rahat gelmelerinin sağlanacağını sözlerine ekledi.