Sahte çürük raporu operasyonu polis kamerasında

İki emekli askerin de adının karıştığı öne sürülen sahte çürük raporu operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin, Bursa ve İstanbul'da yağma, tehdit,

İki emekli askerin de adının karıştığı öne sürülen sahte çürük raporu operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin, Bursa ve İstanbul'da yağma, tehdit, hukuka aykırı şekilde iş takipçiliği, tarihi eser ve sahte çürük raporu gibi 10 ayrı eyleme karıştıkları belirtildi. Operasyon anı, polis kamerası tarafından da kayıt altına alındı.

Savcılık talimatıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve aralarında emekli askerlerin de bulunduğu şüpheliler bu sabah adliyeye sevk edildi. Operasyon ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüphelilerle ilgili alınan bilgilerin değerlendirilmesiyle 10 ayrı eylemin aydınlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şüphelilerin; Bursa'da 2009 yılında bir kişinin tehdit edilmesi, İstanbul'da farklı tarihlerde bazı kişilerin tehdit edilmesi, dolandırılması, darp edilmesi ile yine İstanbul'da bürokratik ilişkiler kullanılarak görevin kötüye kullanılması ile iş takipçiliği yapılması, usulsüz hafriyat dökümü, tarihi eser kaçakçılığı ve sahte çürük raporu aldırılması olaylarına karıştıkları belirtildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan araştırmalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ile mermiler, bir laptop ve 2 harddisk ele geçirildi.

Operasyon sırasında polisin çektiği görüntülerde de arama yapılan adreslerde ele geçirilen silah ve diğer malzemeler yer aldı. Şüphelilerin gözaltına alınarak evlerinden çıkarılması da kayıt altına alındı. 4 Ocak 2011 günü yapılan çalışmalarda gözaltına alınan 8 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.