Muğla'da kamu yatırımları 3 milyar lirayı buldu

Muğla'da 2010 yılında kamu kuruluşlarınca sürdürülen projelerin toplam tutarının 2 milyar 818 milyon liraya ulaştığı bildirildi.

Muğla Valisi

Muğla'da 2010 yılında kamu kuruluşlarınca sürdürülen projelerin toplam tutarının 2 milyar 818 milyon liraya ulaştığı bildirildi.

Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında Özel İdare İl Genel Meclis toplantı salonunda İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Özel İdare Genel Sekreteri Sebahattin Avcı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kaymakamlar, belediye başkanları ve yatırımcı bölgesel kuruluşların müdürleriyle, Muğla'daki yatırımcı dairelerin müdürleri, İl Planlama Müdürlüğü ve basın mensupları katıldı.

Vali Fatih Şahin, koordinasyon kurulu toplantısına katılanlara şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar ve sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek, yeni dönemde başarı dileğinde bulundu. Vali Şahin, bölgesel kuruluşların müdürlerine söz vererek, kuruluşlarıyla ilgili yapılması gereken koordinasyon ve işbirliği konusunda bilgilerini aldı. Kurul üyelerinin soruları da bölgesel kuruluşların müdürleri tarafından cevaplandırıldı. Toplantıda DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap ise Akköprü Barajının ve Bodrum İçme Suyu Projelerinin Nisan 2011 ayında hizmete verileceğini, Milas-Derince Barajının da Nisan ayı içinde temelinin atılacağını söyledi. Bölge Müdürü, Bayır ve Akgedik Barajları sulama projelerinin de ihale aşamasında olduğunu kaydetti. Karayolları 2.Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Bulut da Milas-Bodrum bölünmüş yol çalışmalarının 17 km.sinin 2011 yılı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Muğla'da, 2010 yılı sonu itibariyle, kamu kuruluşlarınca sürdürülen projelerin toplam tutarının 2 milyar 816 milyon liraya ulaştığı belirtildi. Bu projeler için, 2010 yılında 881 milyon lira ödenek ayrıldığı, bu ödenekten de 598 milyon 934 bin lira harcama yapıldığı ve yüzde 63 nakdi, yüzde 58'in de fiziki gerçekleşme sağlandığı kaydedildi.

Kuruluşlar itibariyle de en yüksek harcamanın 272 milyon 488 bin lirayla Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nce yapıldığı, bu kuruluşu da, 101 milyon 933 bin lirayla DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, 89 milyon 266 bin lirayla Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ve 32 milyon 16 bin lirayla da İl Özel İdaresi izliyor. 2010 yılındaki 6 milyon 474 bin liralık KÖYDES ödeneğinden de yıl içinde 4 milyon 183 bin lira harcandığı belirtildi. Koordinasyon Kurulu Toplantısında, alınması gereken ortak kararlar ve işbirliğinin esasları belirlendikten sonra, toplantıya son verildi.