Chp Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Av. Çetin Bilgir, milletvekili aday adaylığını açıklayarak il başkanlığı görevinden istifa etti.

Chp Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı
CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olarak 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 10 Ocak 2011 tarihine kadar istifa etmeleri yönünde tavsiye kararının ardından ilk istifa kararı Kars İl Başkanı Av. Çetin Bilgir'den geldi.
CHP Kars İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında kararını açıklayan Av.Çetin Bilgir "Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin'le görüşüp aynı zamanda partimizin aldığı karar doğrultusunda Milletvekili adayı olmak anlamında CHP Kars İl Başkanlığından ayrılıyorum" dedi.
CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında Lojistik Köyün Erzurum'a kurulması yönünde partisinin aldığı karara da değinen Bilgir'in açımlamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Çetin Bilgir, 10 Ocak'ta Erzurum'da yapılacak olan "Lojistik Köy" ihalesi öncesinde Karslı siyasileri göreve çağırdı.
CHP yönetimi, gençlik ve kadın kolları üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Av. Çetin Bilgir, "Başlattığımız lojistik merkezin Kars'a yapılmasına ilişkin kampanyanın her partiden ve görüşten hemşerilerimiz tarafından desteklenmesinden onur duydu" dedi.
Bilgir; "Tiflis-Kars Demiryolu'nun Lojistik merkezilerinden birisinin ilimizde kurulmasını istemek hakkımızdır, Kars halkına karşı görevimizdir. Bu demiryolu Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı için son derece önemli bir projedir. Bu projeye ilişkin ilk fikir, 1996 yılında İstanbul Milletvekilliği yapmakta olan Sayın Gürcan Dağdaş ve Metin Işık tarafından ortaya atıldı. Gürcan Dağdaş ve Metin Işık Milletvekili sıfatıyla, Tayyar Hindistan DDY Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla bu projenin ete kemiğe bürünmesi için çok çaba sarf ettiler. Sayın Dağdaş halen TBMM'de Lojistik Köy'ün Kars'a da kurulması için muhalefetin denetim görevini ve kişisel dostluklarını da kullanıyor. Yine hemşehrimiz, Genel Müdür Ahmet Arslan'a da çabalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Bilgir; "Bildiğiniz gibi önümüzdeki yıllarda tamamlanacak olan Kars-Tiflis-Bakü demiryolu ortaya fikir olarak ortaya atıldığından bu yana geçen süre 16 yıldır. Yapım alanı mesafesi genellikle düzlük alan ve sadece 167 kilometre uzunluğunda. Bütün bunlara rağmen yapımı 4 yıldan beridir sürmekte. Ne zaman biteceği de belli değil. Halen birilerinin deyimiyle "düşünmekte miyiz" tamamlayacak yatırımları...!" şeklinde konuştu
Av. Çetin Bilgir, daha sonra bir süre partililerle sohbet etti. Bilgir'in milletvekili aday adaylığını açıklaması partililer tarafından memnuniyetle karşılandı.