Ufuk Bayraktar'ı renklerine bağlayan Samsunspor, Billy Mehmet'e almaktan vazgeçti

Bank Asya 1. Ligi'nin şampiyonluğa aday takımlarından Samsunspor, devre arasındaki transferlerine devam ediyor. Geçen yıldan beri Diyarbakırspor'lu Uf

Bank Asya 1. Ligi'nin şampiyonluğa aday takımlarından Samsunspor, devre arasındaki transferlerine devam ediyor. Geçen yıldan beri Diyarbakırspor'lu Ufuk Bayraktar ile görüşmeler yapan Kırmızı-Beyazlı takım, tecrübeli futbolcuyu 2.5 yıllığına renklerine bağladı. Transfer görüşmelerini tamamlayıp maddi olarak prensipte anlaşılan Gençlerbirliği oyuncusu Billy Mehmet'in transferi ise sağlık kontrolünden geçmeden önce imza atmak istemesi sebebiyle iptal edildi. Transferlerle ilgili kulüp binasında açıklama yapan Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Suat Çakır, Ufuk Bayraktar'ın takıma büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, bir futbolcu transfer ederken ince eleyip sık dokumak zorunda olduklarını söyledi.

Devre arasında ilk olarak Vestel Manisaspor'dan Dilaver Güçlü'yü renklerine bağlayan Samsunspor, ikinci tranferini ise Diyarbakırspor'dan yaptı. Kulüp binasında düzenlenen imza töreninde tecrübeli futbolcu, kendisini Samsunsporlu yapan imzayı attı. Bayraktar, Samsunspor'un güçlü bir camia olduğunu ifade ederek, takımına faydalı olmaya çalışacağını kaydetti. Samsunspor'un bu sezon şampiyon olacağına yürekten inandığını dile getiren Ufuk Bayraktar, "Bugüne kadar Süper Lig'de 3 takımda oynadım. Samsunspor'un da birinci lige çıkacağına inandığım buraya için geldim. İyi bir camiaya geldimi düşünüyorum. İnşallah Süper Lig'e çıkacağız." dedi.

Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Suat Çakır ise tranfer sezonunda olabildiğince dikkatli davrandıklarını kaydetti. Şampiyonluğa aday takımların Samsunspor'un ilgilendiği futbolcuları yakın markaja aldığını vurgulayan Çakır, "Transfer etmeyi düşündüğümüz 2 futbolcudan Ufuk Bayraktar ile mutla sona ulaştık. Ama Billy Mehmet ile olmadı. Önceki gün akşam Samsun'a geldi ve görüşmeleri yaptık. Karşılıklı fedakarlıkla maddi anlamda anlaşmaya vardık. Bugün her iki futbolcu da sağlık kuruluna gidilecekti. Ufuk gitti ama Billy Mehmet gitmedi. Sakatlığı olduğuna dair bilgi gelmişti. Emin olmak için sağlık raporu istedik. Biz transfer yaparken futbolcuları önce en ince ayrıntısına kadar sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Sağlam raporu aldıktan sonra imza attırıyoruz. O imzayı atayım sonra sağlık kontrolünden geçeyim dedi. Biz de hayır dedik. Bundan dolayı da karşılıklı olarak kendisinden vazgeçtik. Burası Samsunspor. Billy gider başkası gelir." diye konuştu.

Transfer döneminde hata yapma lüksleri olmadığının altını çizen Suat Çakır, "Bizden kimse başka bir yere gitmez. Kulüp olarak 5 transfer yapmak istiyoruz. ikincisini aldık. Forvet ve orta saha arayışımız var. Bir kaç gün içinde onlarda da karar vermiş olacağız. Trabzonsporlu Zafer gündemimizde olan bir futbolcu görüşmeler devam ediyor. Ama her şeyi açıklayamıyoruz çünkü bir şey ortaya çıktıktan sonra nedense hemen talipliler çıkıyor. Çünkü diğer kulüpler Samsunspor'un transferlerini takip ediyor. İsimler internete düştüğü an ilgilendiğimiz futbolcuların rakamları yükseliyor, teklifleri artıyor. Bunu da yaşadık. " şeklinde konuştu.

Ufuk Bayraktar'ın transferinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Suat Çakır, şöyle tamamladı:

"Hem Ufuk hem de Samsunspor olarak biz karşılıklı fedakarlık göstererek bu transferi gerçekleştirdik. Ufuk gibi kaliteli bir futbolcuyu Samsunspor'a kazandırdık. Kendisiyle 2.5 yıllığına anlaştık. Bu akşam Antalya kampımıza katılacak. Kendisine takımımıza hoş geldin diyorum. Burada bir çıkış yapacağını ve faydalı olacağına inanıyorum. "