Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu 'Kurtuluş Yemeği' İle Kutlandı

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen 7 bin kişilik "Kurtuluş Yemeği" ile kutlandı.

Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu 'Kurtuluş Yemeği' İle Kutlandı
TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yemek için 5 bin 500 sandalye hazırlandığını ve 5 bin Adanalıyı ağırlamayı hedeflediklerini belirterek, "Ancak büyük ilgi neticesinde 7-8 bin Adanalıyı misafir ediyoruz. Küçük çaplı kusurlarımızı affedin, çünkü misafirlerimiz çok büyük coşkuyla katıldılar" dedi. Aldırmaz, 89 yıl önce Adanalıların atalarının, o tarihlerde dünyanın en büyük üçüncü gücü olan
Fransızlar ile Yunanlıları şehirden attığını vurgulayarak, "Biz de birlik beraberlik içerisinde, sizlerin katkısıyla çocuklarımız ve torunlarımızın geleceğini planlayacağız ve onların mutlu bir yaşam geçirmesi için çalışacağız. Bu onurlu günümüzde bizleri şereflendiren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, aralarında Adana Valisi İlhan Atış'ın da bulunduğu davetliler, dağıtılan Türk bayraklarını sallayarak, çalınan 10.Yıl Marşı'na eşlik etti. Programda Funda Arar ve Vahdet Vural da birer konser verdi.