THY Euroleague'de 2. tura yükselen Efes Pilsen, G Grubu'nda mücadele edecek

THY Euroleague'de mücadele eden temsilcimiz Efes Pilsen'in, TOP 16'daki rakipleri belli oldu. G Grubu'nda yer alan Lacivert Beyazlılar, Montepaschi Si

THY Euroleague'de mücadele eden temsilcimiz Efes Pilsen'in, TOP 16'daki rakipleri belli oldu. G Grubu'nda yer alan Lacivert Beyazlılar, Montepaschi Siena, Real Madrid ve Partizan ile karşı karşıya gelecek.

THY Euroleague'de mücadele eden temsilcimiz Efes Pilsen'in, TOP 16'daki rakipleri belli oldu. G Grubu'nda yer alan Lacivert Beyazlılar, Montepaschi Siena (İtalya), Real Madrid (İspanya) ve Partizan (Sırbistan) ile karşı karşıya gelecek.

İlk turda D Grubu'nda yer alan temsilcimiz Efes Pilsen, Panathinaikos ve Union Olimpija'nın ardından üçüncü sırayı almıştı. Lacivert Beyazlılar, 10 maç sonunda 5 galibiyet ve 5 de yenilgi alırken, averajla Power Electronics Valencia'nın üzerinde ilk turu tamamlamıştı.

Efes Pilsen'in TOP 16'daki rakipleri şu şekilde:

Montepaschi Siena (8-2)

Temsilcimiz Fenerbahçe Ülker'in de ilk turdaki rakiplerinden İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena, 10 maçta 8 galibiyet alarak C Grubu'nu ilk sırada tamamladı. İlk yenilgisini İstanbul'da 81-68'lik skorla Fenerbahçe Ülker'den alan Montepaschi Siena, son hafta ise İspanya'da Regal Barcelona'ya 73-72 ile kaybetti.

Simone Pianigiani'nin çalıştırdığı Montepaschi Siena'da Bo McCalebb, ilk turda 15.5 sayı- 2.7 ribaund- 2.7 asist ortalamaları yakalayarak takımının en etkili ismi oldu. Ksistof Lavrinovic'in 12.8 sayı- 6.0 ribaund- 1.1 asist- 1.3 top çalma rakamlarıyla oynadığı İtalyan ekibinin kadrosunda, Rimantas Kaukenas, Davis Moss, Nikos Zisis ve Shaun Stonerook gibi önemli isimler bulunuyor.

Real Madrid (6-4)

Son dönemde eleştiri oklarına hedef olan Ettore Messina'nın öğrencileri ilk turda 6-4'lük derecesiyle B Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Olympiacos deplasmanında alınan 82-66'lık yenilgiyle THY Euroleague karşılaşmalarına başlayan Real Madrid, sezon içerisinde Spriou Charleroi'ye 67-49 ve Brose Baskets'e de 82-75'lik skorlarla mağlup olarak sürpriz yenilgiler almıştı.

Madrid Caja Magica'da maçlarını oynayan İspanyol ekibinde başarılı bir sezon geçiren Sergio Llull, 10 maçta 12.1 sayı- 2.2 ribaund- 3.2 asist ortalamaları yakaladı. NBA'den dönen Sergio Rodriguez ve ABD'li Clay Tucker ile guard pozisyonunu dolduran Real Madrid'de ayrıca, Felipe Reyes, D'or Fisher ve Jorge Garbajosa gibi tecrübeli pota altı oyuncuları bulunuyor.

Partizan (5-5)

Geçtiğimiz yıl Paris'de gerçekleştirilen final four organizasyonuna kalarak büyük bir sürpriz gerçekleştiren Partizan, A Grubu'nda ikinci ve üçüncü sırayı alan takımlar kadar maç kazanmasına karşın averajla dördüncü oldu. Özellikle son dört maçında aldığı üç yenilgi ile gruptan çıkan son takım olan Partizan'ı, Vlade Jovanovic çalıştırıyor.

Maçlarını Pionir'de oynayan Partizan'ın ilk tur maçları sonunda en skorer oyuncu, 12.9 sayı- 7.3 ribaund- 1.8 asist ortalamalarıyla oynayan James Gist oldu. Patizan'da ayrıca Nathan Jawai, Jan Vesely, Oliver Lafayette ve Rasko Katic gibi oyuncular önemli katkı sağlıyor.