Otobüslerde Sarı Basın Kartı Sıkıntısına Son

Erzurum'da sarı basın kartı sahibi gazetecilerin belediye ve halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmalarıyla ilgili zaman zaman yaşanan sıkıntılara son verildiği bildirildi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimleri sonucu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Amir Badur'la yapılan görüşme sonunda, sarı basın kartı taşıyan gazetecilerin bundan böyle şehir içi seyahatlerinde herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi. Sarı basın kartı hamili gazeteciler, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Erzurum'da da toplu ulaşımda kullanılan Kardelen Kart'a gerek kalmaksızın kartlarını göstererek otobüslerden yararlanabilecek.
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, sarı basın kartı taşıyan gazetecilerin Türkiye genelinde her ilde belediye ve halk otobüslerinden yararlandıklarını belirterek, "Sarı basın kartı, sadece, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce belli kriterleri tamamlamış gazetecilere, müracaatları sonrasında yapılan inceleme ve belli bir süreden sonra verilen bir kimlik kartıdır. Türkiye'nin her yerinde geçerli olan bir karttır. Başka bir kişi ve kurum tarafından taklit edilmesi de mümkün değildir. Aksi durum zaten suç sayılmaktadır. İlimizde zaman zaman bu konuda sıkıntılar yaşanıyordu. Ulaştırma Daire Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonunda bundan böyle sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirler alındı."dedi.