Bakan Akdağ, Erzurum olimpiyat meşalesini taşıdı

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları meşalesi Türkiye turu Ankara'da devam etti. Başke

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları meşalesi Türkiye turu Ankara'da devam etti. Başkent'teki yürüyüşe katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, meşaleyi milli halterci Nurcan Taylan'la birlikte taşıdı.

İstanbul'dan başlayan, İzmir, Antalya ve Gaziantep gibi illeri dolaşan olimpiyat meşalesinin bugünkü durağı Ankara oldu. Anıttepe Spor Tesislerinde düzenlenen meşale yürüyüşüne Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Milletvekil Fazilet Dağcı Çığlık, milli halterci Nurcan Taylan ve davetliler katıldı. Burada yakılan meşaleyi milli sporcu Taylan taşıdı. Taylan'ın hemen arkasında büyük bir Türk Bayrağı açıldı. Bakan Akdağ da törene katılan öğrencilerle birlikte yürüyüşe eşlik etti. Kısa bir süre sonra Taylan'ın elinden meşaleyi alan Bakan Akdağ, yürüyüşü tamamladı. Olimpiyat meşalesi daha sonra Bakan Akdağ ve Taylan'la birlikte platforma yerleştirildi.

Yürüyüş sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Akdağ, olimpiyatların bölgenin kalkınmasında önemli bir etken olduğunu söyledi. Erzurum'da yapılan tesislerin kullanılması için şimdiden birçok ülkenin talepte bulunduğunu kaydeden Akdağ, bölge halkı olarak çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Akdağ, Erzurum'un dünyanın en önemli kış oyunları, kış turizmi merkezlerinden bir haline geldiğini aktardı. Erzurum'un en önemli özelliklerden birinin de havaalanının kayak merkezlerine çok yakın mesafede bulunması olduğunu dile getiren Akdağ, Dünya'da böyle ikinci bir yer olmadığını vurguladı. Akdağ, şöyle devam etti: "2000 metre rakımda kurulan bu şehir yıllarca bu rüyayı bekledi. Bugünü hayal etti. Erzurumlular bunu çok konuştu. Ama bugün şükürler olsun üniversiyatla birlikte 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatlarıyla birlikte Erzurum çok önemli bir merkez haline geldi." dedi. Konuşmaların ardından Bakan Akdağ'a plaket hediye edildi.