Gümüşhaneli Dağcılar 2011 Yılının İlk Yürüyüşünü Alan Yaylası'na Gerçekleştirdi

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), 2011 yılının ilk yürüyüşünü Kürtün ilçesine bağlı Alan Yaylası'na gerçekleştirdi.

Gümüşhaneli Dağcılar 2011 Yılının İlk Yürüyüşünü Alan Yaylası'na Gerçekleştirdi
Kulüp üyesi 26 sporcunun katıldığı yürüyüşe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ve kulüp başkanı Mustafa Akbulut da katıldı.
Kürtün ilçesinin Yukarı Uluköy mahallesinden başlayan ve karlı zeminde gerçekleştirilen yürüyüşte Şiş Çayırı ve Alan Yaylası mevkiini geçen sporcular bin 965 metre rakımdaki Kuru Çeşme'de mola vererek öğle yemeğini yedi. Yemeğin ardından Fındıcak ve Armutalan bölgelerinde orman içinden dik bir iniş gerçekleştiren sporcular, zaman zaman dik yamaçlardan yatay geçiş, zaman zaman da sık ormanlık alandan iniş yaptı.
Yaklaşık 5 saat süren 16 kilometrelik yürüyüşün ardından bir açıklama yapan kulüp başkanı Mustafa Akbulut, geçtiğimiz yıl kurdukları kulübün bugüne kadar çok sayıda yürüyüş ve tırmanış gerçekleştirdiğini, bu hafta sonu yapılan yürüyüşün de kulübün programında yer alan 15 günde bir yapılan rutin yürüyüş olduğunu belirterek, Gümüşhane coğrafyasının muhteşem güzelliklerini yıllarca gezmek ve yürümekle bitiremeyeceklerinin altını çizdi. Kulüp faaliyetlerinde gösterilen ilginin her geçen gün biraz daha arttığını ifade eden Akbulut, sporu ve doğayı seven herkesi kendilerine katılmaya davet etti.