Sarıkaya’da elektrik kesintileri vatandaşın tepkisini çekti

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde önceki gün etkili olan kar yağışı ve fırtınadan dolayı 3 gün elektrik kesintisi olunca vatandaş tepki gösterdi.



İlçede meydana gelen şiddetli rüzgar ve fırtınalardan dolayı köy ve kasabalarda elektrik kesintileri yaşandığını belirten ilçe sakinleri, "İlçemizde elektrik nakil hatlarından kaynaklandığı söylenilen kesintilerden dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Buzdolabı ve çamaşır makinemiz bozuldu. İlgili ve yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Daha önce de elektrik kesintileri olurdu. Fakat son zamanlara rüzgar ve yağışlardan dolayı uzun süreli elektrik kesintileri yaşıyoruz.” dedi.

Sarıkaya ÇEDAŞ Şefi Osman Doğan, elektrik kesintilerinin giderilmesi için ekiplerin gece gündüz yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Doğan, "Önceki gün yağan kar yağışı ve fırtınadan dolayı elektrik kesintisi meydana geldi. Ekiplerimiz 5 arıza aracıyla arızanın bu sorunu gidermek için çalışmalarını sürdürdü. Fakat netice itibari ile 6 köyümüze ve 5 mahallemize elektrik verilemedi. Ekiplerimiz hala çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah akşama kadar bu elektrik arızasını gidererek bu sorunu da çözeceğiz.” şeklinde konuştu.