Amr Musa‘dan Arap Dünyasına Reform Çağrısı

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Tunus, Mısır ve bazı Arap ülkelerindeki olayların, Arap dünyasındaki huzursuzluğun bir yansıması olduğunu söyledi.

Davos Zirvesine katılan Amr Musa, AA muhabirinin, son günlerde Kuzey Afrika ülkelerinde meydana gelen olaylara ilişkin sorularını yanıtladı.

Arap dünyasındaki huzursuzluğun, birkaç Arap ülkesi tarafından ifade edildiğini belirten Musa, sorunların, coğrafi, bölgesel hatta uluslararası kaynaklı olduğunu kaydetti.

Amr Musa, Arap dünyasında bir süredir var olan ancak son zamanlarda ifadelendirilen olayların çözümünde reformun çok önemli olduğunu vurguladı.

Musa, Arap dünyasındaki sorunların çözülmesinde işbirliğinin de önemli olduğunun altını çizdi.

-TÜRKİYE‘NİN, SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDEKİ ROLÜ-

Bölgedeki sorunların çözümünde Türkiye‘nin önemli bir rolü olduğunu da ifade eden Musa, Türkiye‘nin, bölgeyi ve sorunları çok uzun süreden bu yana iyi tanıdığını ve bölgedeki barış sürecinde de olumlu katkılarda bulunduğunu söyledi.

Türkiye‘nin cumhurbaşkanı ve başbakanıyla Ortadoğu‘daki ve Arap dünyasındaki sorunların çözümünde etkin olduğunu da anlatan Musa, Türkiye‘nin Arap Birliği ile birlikte gösterdiği işbirliğinin de önemine dikkat çekti.

-TUNUS‘UN ARDINDAN MISIR...-

Kaynak: AA