Bross Çorap üç yılda 40 ülkeye ihracat yapmayı başardı

Bross Çorap 3 yıl gibi kısa bir sürede 40 ülkeye mal ihraç etmeyi başardı. Bross Çorap, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi(ÇOSB)‘de 10 bin m2 kapalı alanda 350 çalışanı ile üretime devam ediyor.



Mustafa Kozuva ve Asım Yavuzarslan‘ın 2008 yılında ortaklaşa kurdukları Bross Çorap, 372 adet en son teknoloji makineleri ile entegre modern tesislerinde bebek, çocuk, bayan ve bay çorapları ile asıl uzmanlık alanları olan külotlu çorap üretiminde sektörün liderliğine oynuyor.
Bross Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kozuva, 3 yıl gibi kısa bir sürede birçok başarı yakaladıklarını, yurt dışında kendilerini kabul ettirdiklerini, bu başarılarını daha da ileriye götürmek istediklerini söyledi. Kozuva yeni dönem hedeflerini şöyle açıkladı: ‘‘Bross Çorap olarak ilk hedefimiz markalaşmak. Türkiye‘de çorap sektöründe söz sahibi 50 firma arasında 5. sırada bulunuyoruz. Hedefimiz ilk 3‘e girmek. İç piyasada yüzde 10 olan payımızı yüzde 20‘ye çıkarmak istiyoruz. Bunun için Ar-Ge çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şu anda üretimimizin yüzde90‘ını yurt dışına ihraç ediyoruz. Yeni kurulan bir şirket için çok iyi bir yerdeyiz diyebilirim.‘‘

Şirketin tecrübeli ortağı Asım Yavuzarslan çorap sektörünün duayeni. İşi temelinden biliyor. Çorapçılık sektöründe yaklaşık 40 yıllık bir tecrübesi var. İstanbul Bayrampaşa‘da başladığı çorapçılığa 1994 yılında Tekirdağ Çerkezköy‘de devam etmiş. 2008 yılında Çerkezköy‘ün hatırı sayılır işadamlarından Mustafa Kozuva ile kurduğu samimiyet sonrasında Bross Çorap AŞ‘yi kurmuşlar.

Sağlığın ayakta başladığını söyleyerek çorap hakkında bilgiler veren Yavuzarslan, ‘‘Eskiden naylon çoraplar yaparlardı yazın yakar, kışın dondururdu. Şimdi ise çok değişik teknoloji ve makinelerle değişik özelliklerde her mevsime ve ayağa göre çoraplar yapmaya başladık. Bebek, çocuk, bayan külotlu çorabın yanında, penye, viskon, bambu, model gibi iplikler kullanarak çok özel ürünler yapıyoruz. Bize özel tabanı kaymaz, deri ve sleeper patik çoraplar üretiyoruz. Ayağımıza giydiğimiz en basit çorap bile 8-10 aşamadan geçerek ayağımıza geliyor.‘‘ açıklamalarını yaptı.

"ÇORAPTA ORGANİK SERTİFİKAMIZ VAR"
Asım Yavuzarslan, ürünlerinin çok sağlıklı olduğunu, çorap yaptıkları pamukları bile makinelerine gelene kadar takip ettiklerini anlattı. Yavuzarslan, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Çorapta organik sertifikamız var. Bu ne demektir? Bu, ürünlerimizde kullandığımız pamuğun tarladan başlayarak her aşamasını kontrol ederek, kimyasaldan uzak, temiz bir ortamda makinelerimize ulaştırıyoruz. Çoraplarımız makineden çıktığı zaman tertemiz, sağlıklı bir şekilde çıkıyor, bu çok önemli.‘‘

Bross Çorap‘ın çok kısa sürede Türkiye’de söz sahibi olmasını, ülkedeki istikrara bağlayan Yavuzarslan Türkiye ekonomisi için de şunları söyledi: ‘‘Ülkemizdeki istikrârlı tablo devam ederse, Türkiye‘nin önü açık. Ülke olarak üretimimiz her geçen gün artıyor. Avrupa, üretimi azalttığı için sıkıntıya girdi. Biz ürettiğimiz sürece hep kazanırız.‘‘

Trakya Bölgesi‘nde sanayiinin her geçen gün büyüdüğünü belirten Yavuzarslan, ‘‘Trakya Bölgesi her geçen gün güçlenerek büyüyor. 5- 10 yıl içerisinde organize bölgesinde boş yer kalmaz. Önü açık bir bölge.‘‘ ifadesini kullandı.