Babaeski Belediyesi‘nden doğalgaz için ücretsiz servis desteği

Babaeski Belediyesi, vatandaşların doğalgaz aboneliklerini Lüleburgaz’da yaptırmaları nedeni ile 23.01.2011 tarihine kadar sabah saat 09.00, 11.00, 13.00 ve 15.00 saatleri arasında ücretsiz servis otobüsü tahsis etti.



Kırklareli‘nin Babaeski Belediye Başkanlığı, doğalgaz aboneliklerinin Lüleburgaz’da yaptırılması gerektiği konusu ile ilgili açıklama yaptı. Belediye Halkla İlişkiler biriminden yapılan yazılı açıklamada, “Doğalgaz aboneliklerinin Babaeski‘de yapılmaması, vatandaşların Lüleburgaz’a gitmek zorunda bırakılmaları ve halkımızın bu konuda mağdur kalması bizleri son derece üzmektedir. Babaeski Belediye Başkanlığı olarak doğalgaz aboneliklerinin ilçemizde yapılması ile ilgili Trakya Doğalgaz Dağıtım Şirketi’ne başvuruda bulunmamıza ve de yetkilileri ile sürekli görüşmemize rağmen böyle bir uygulamanın yapılmasının mümkün olmayacağı, Trakya’daki tüm abonelik işlemleri için gerekli altyapının Lüleburgaz’da kurulması nedeni ile aboneliklerin sadece burada yapılacağı belirtilmiştir. Şirketin özel bir şirket olması ve abonelik konusu ile ilgili belediyemizin herhangi bir yasal açıdan yaptırım yetkisi bulunmadığından halkımız Lüleburgaz’da doğalgaz aboneliklerini yaptırmaya devam edecektir." denildi.

Belediye Başkanı Av.Abdullah Hacı da konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği halkımızın doğalgaz abonelik işlemlerindeki mağduriyetlerini bir nebze olsun bu uygulama ile dindirmek istedik. Gönül isterdi ki halkımız doğalgaz işlemlerini Lüleburgaz’a gitmeden kendi ilçelerinde yaptırabilsinler fakat Trakya Doğal Gaz Dağıtım Şirketi geçen hafta bu konuda herhangi bir şey yapamayacaklarını, şirketin merkezi Lüleburgaz olduğu için tüm abonelik işlemelerin Lüleburgaz ilçesinde yapılacağını belirttiler. Bu nedenle vatandaşların doğalgaz aboneliklerini Lüleburgaz’da yaptırmaları nedeni ile 23.01.2011 tarihine kadar sabah saat 09.00, 11.00, 13.00 ve 15.00 saatleri arasında ücretsiz servis otobüsü tahsis ettik.”