Kocaeli'nde mesleki eğitim kursunda Japonca öğreniyorlar

Kocaeli Meslek Eğitim Kursları (KO-MEK)'nda japonca dersleri verilmeye başlandı. Japonca kursunda toplam 43 kişi eğitimlere katılıyor.

Japonca e

Kocaeli Meslek Eğitim Kursları (KO-MEK)'nda japonca dersleri verilmeye başlandı. Japonca kursunda toplam 43 kişi eğitimlere katılıyor.

Japonca eğitimi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunu Merve Gazioğlu tarafından veriliyor. Öğrencilerin Japoncaya merakından memnun olan Gazioğlu, mutlu olarak derslere geldiğini, Japonca'ya ilgi duyan herkesi KO-MEK'te kurslara beklediğini ifade etti.

Bir buçuk sene önce Kocaeli'ne taşınan Tatiana Oruçoğlu, gelir gelmez KO-MEK kursları ile tanışmış. Uzun zamandır Japonca'ya olan ilgisini de KO-MEK kursları ile gidermeye çalışan Tatiana, şunları söyledi: "Kocaeli'ye geldiğimde araştırdım, Japonca kursu var mı diye. Geçtiğimiz yıl üç kur aldım. Bu yıl da devam ediyorum. İyi ki KO-MEK'ler var. Rusça ve Türkçe'nin dışında İspanyolca ve İngilizce biliyorum. Ben birçok kursa katılıyorum burada. Resim kursuna katılıyorum, diksiyon kursuna katılıyorum, geçen sene Ebru kursuna katıldım, ney kursuna katıldım. Ben zamanı doğru kullanıyorum. Kendi zamanımı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Zaman para gibidir. Onunla geleceğe yatırım yapıyorum."

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencileri Emin Göksel Aydın ve arkadaşı Suna Mehtap Çelik de Japoncaya olan meraklarını KO-MEK ile gideriyorlar. Emin Göksel Aydın, "Anime filmlerden dolayı Japoncaya merakım vardı. Öğretmenimden ve kurs ortamından çok memnunum." dedi. Suna Mehtap Çelik de kurstan memnun olduğunu, derslerin çok eğlenceli geçtiğini ifade etti.

Kocaeli'de inşaat mühendisliği okuyan Sakaryalı Emin Ergin, Japonca'ya olan ilgisinin, mesleki gelişimine de katkısı olabileceğini ifade etti. Ergin, şöyle dedi: "Yürüyüş yoluna çıktığınız zaman, birçok İngilizce kursu bulabilirsiniz, ancak Japonca kursu bulamazsınız. Japoncaya ilgim meslek açısından. Japonca öğrenmem benim için çok önemli. Çünkü; Japonlar deprem mühendisliğinde çok ilerlemişler. Buraya ilk geldiğimden beri şunu hissettim, KO-MEK bu işi çok ciddiye alıyor. Burası herhangi bir ücretsiz kurs veren kurum şeklinde değil, hocalarından idarecilerine kadar hepsi bu işin peşindeler. Öğrencilere çok katkıda bulunuyorlar. Öğrenciler kadar onlar da koşturuyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum."