Kaymakam Eryılmaz Kop Krom İşletme Tesislerini Gezdi

Çayırlı Kaymakamı Duran Eryılmaz, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Erdoğan Akdeniz, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser İlhami Araali ve Müteahhit Fatih Yıldız ile birlikte Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı rezervlerine sahip İlçe sınırları içerisinde bulunan ve yeni açılan Kop Krom İşletmesi Kop dağ Cevher Zenginleştirme

Çayırlı Kaymakamı Duran Eryılmaz, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Erdoğan Akdeniz, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser İlhami Araali ve Müteahhit Fatih Yıldız ile birlikte Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı rezervlerine sahip İlçe sınırları içerisinde bulunan ve yeni açılan Kop Krom İşletmesi Kop dağ Cevher Zenginleştirme fabrikasını ve diğer fabrikası da Aşkale sınırları içerisinde bulunan kop korom A.Ş tesislerini ziyaret ettiler.
Kop Krom A.Ş işletme Müdürü Aydın Noyan tarafından sıcak ilgiyle karşılanan Kaymakam ve beraberindekiler daha sonra tesisleri birlikte gezdiler. Tesislerle ve çalışmalarla ilgili olarak bilgiler veren Aydın Noyan "Burada Kop Krom işletmesinde halen üretim 200 civarında iş makinesi ile ve en son açık işletme tekniklerine uygun olarak yapılıyor. Şirket bünyesinde doğrudan 508 kişi istihdam ediliyor. Bu sayı mevcut taşeronların istihdam ettiği işçilerle birlikte 563'ü buluyor. Bunun yanı sıra, bölgedeki yan sanayi, nakliye, gıda gibi Kop Krom işletmesine hizmet veren diğer dış birimlerle birlikte yaklaşık 800 aileye iş ve aş sağlandı.Kop işletmesinde, her yıl yapılan ihraç kalitesindeki cevher üretiminin yanı sıra, büyük miktarda düşük evsaflı ve doğrudan satış imkânı olmayan cevher üretilmektedir. Bu tür cevherler halen Kop Krom İşletmesi içerisinde kurulu bulunan cevher zenginleştirme ünitelerinde işlenmektedir" dedi. Açıklamasını sürdüren İşletme Müdürü Aydın Noyan "Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı rezervlerine sahip Kop Krom İşletmesi Kop dağ Cevher Zenginleştirme fabrikasını ancak, gerek mevcut tesislerin kapasitelerinin artan üretime cevap verememesi, gerekse kurulu bulundukları yer ve irtifa itibarı ile yılın ancak Mayıs-Ekim ayları içerisindeki döneminde üretim yapabilmeleri, ortaklık yönetimini daha yüksek kapasiteli ve devamlı üretim yapabilecek yeni bir tesisi planlamaya yönlendirmiştir.
Bunun sonucunda sekiz ay gibi kısa bir süre içerisinde toplam 20 milyon 500 bin dolar tutarında bir yatırımla Türkiye'nin en büyük kapasiteli krom cevheri zenginleştirme tesisi planlanmış, yatırımı ikmal edilerek üretime alındı. Kop Krom cevher zenginleştirme tesisi, 3 bin 500 ton/gün ve bir milyon 250 bin ton/yıl ham cevher işleme kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük ve modern krom cevheri zenginleştirme ünitesidir. Tesis, yıllık ortalama 150 bin ton yüksek kalite krom cevheri konsantresi üretecektir. Bu üretimle birlikte cari fiyatlarla yaklaşık 60 milyon dolar tutarında yeni bir ihraç potansiyeli yaratılacaktır. Bu yatırımın da tamamlanması ile birlikte Kop Krom Madencilik A.Ş. Kop Krom İşletmesi, Erzincan-Erzurum illeri bölgesi ekonomisine de, yıllık ortalama 150 milyon doların üzerinde bir katma değer ilave edecek." dedi. Kaymakam Eryılmaz ve beraberindekiler İşletme Müdürü Aydın Noyan'a teşekkür ederek ve çalışmalarında başarılar dileyerek tesislerden ayrıldılar.