Köy okullarının sorunları yerinde tespit ediliyor

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, köy okullarına düzenli olarak gerçekleştirdiği ziyaretleri devam ettiriyor. Bir yandan eğitim seviyesini kontrol eden müdürlük, okulların sorunlarını da yerinde tespit ederek çözüm buluyor.



Kayseri Vali Yardımcısı Davut Haner, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Yeşilhisar İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez, Yeşilhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy ile birlikte ilçeye bağlı köy okullarını ziyaret etti. Gülbayır, Soğanlı, Kavak, Güzelöz, Başköy, Derbent köylerini ziyaret eden vali yardımcısı, burada halkla sohbet ederek okullarda incelemelerde bulundu.
Vali Yardımcısı Haner ile beraberindeki heyet, köy okullarındaki öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek, eğitimde yaşanan aksaklıklar ve isteklerini dinledi. Ziyaretle ilgili değerlendirme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, “Okullarımıza yaptığımız bu ziyaretler bizim açımızdan çok yararlı oluyor. Okullarımızın hem fiziki yapısını, eğitim seviyesini yerinde inceleme imkanı buluyoruz. Bazı sorunları yerinde görüp çözümlememiz daha kolay oluyor. Bunların içinde eğitim araç ve gereçleri, ısınma, okulların fiziki şartlarıyla ilgili ufak arızaları kısa zamanda gideriliyor. Bunun yanında köy okullarında eğitim gören öğrencilerimize kırtasiye, kaban, ayakkabı gibi ihtiyaçlarını da elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz.” dedi.