Galatasaray Ajax karşı karşıya geldi (GS Ajax)

Galatasaray Ajax karşı karşıya geldi. Galatasaray Ajax maçı Türk Telekom Arena'da gerçekleşti. Galatasaray Ajax maçı notları. Galatasaray Ajax maçı. Gs ajax maçı kaç kaç bitti?

Galatasaray Ajax karşı karşıya geldi (GS Ajax)
Galatasaray Ajax karşı karşıya geldi. Galatasaray Ajax maçı Türk Telekom Arena'da gerçekleşti. Galatasaray Ajax maçı notları. Galatasaray Ajax maçı. Gs ajax maçı kaç kaç bitti? Galatasaray Ajax maçı oynandı.Galatasaray Ajax maçı Türk Telekom Arena'da gerçekleşti. Galatasaray Ajax maçı notları. Galatasaray Ajax maçı. Gs ajax maçı kaç kaç bitti?

Türk Telekom Arena, 15 Ocak Cumartesi günü Galatasaray ile Ajax Futbol Kulubü arasında oynanacak hazırlık maçı ile Kanadalı Sanat ve Multimedya Yönetmeni Erick Villeneuve'nin 90 kişilik dans grubu eşliğinde ışık ve ses gösterileriyle açılacak. Türk Telekom Arena'da açılışa ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, 2,5 yıl önce Arenaya Türk Telekom'un ismini vermeye karar verdiklerinde, bu alanda hiçbir şey bulunmadığını, bu nedenle bu projenin Türk Telekomu'un vizyoner ve yenilikçi yaklaşımını gösteren bir proje olduğunu söyledi.

TTNET ARENA STAD'I AÇILIŞI (FOTO GALERİ)

BAŞBAKAN ERDOĞAN  TÜRK TELEKOM ARENA'DA YUHLANDI - VİDEO

Galatasaray'ın, bu sezonun ikinci yarısından itibaren maçlarını oynayacağı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın resmi açılışı yarın yapılacak. Stat açılışında Galatasaray ile Hollanda'nın Ajax takımları saat 20.45'te başlayacak özel maçta karşı karşıya gelecek.Toplam 52 bin 647 seyirci seyirci kapasitesi, 190 metre eni, 228 metre boyu ile dünyanın sayılı statları arasında yer alan Türk Telekom Arena, aynı zamanda Türkiye'nin en teknolojik ve özgün spor komplekslerinden biri olma özelliğini taşıyor. Kulüp başkanı Adnan Polat'ın, ''FIFA ve UEFA'nın 2016 kriterlerine sahip stat'' diye nitelendirdiği Türk Telekom Arena'nın toplam 4 bin 500 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.
Türk Telekom Arena'da ayrıca özel VIP girişleri, yeme içme hizmetlerinin dahil olduğu VIP salonları, loca-VIP koltuklara özel olarak ayrılmış stat içi otopark alanları, özel giriş yolları, stat girişi öncesi araç bırakma alanları gibi birçok özel hizmet sunuluyor. Yeni statta 3. ve 4. katlarda satışa sunulan 6, 8, 10, 12, 15 ve 18 kişilik olmak üzere toplam 157 loca ve 4 bin 845 adet VIP koltuk bulunuyor. Türk Telekom Arena'nın mimari kalitesi, kullanılan üstün teknik formu, karakteri ve estetik özellikleriyle dünya mimarisinde ulaşılan en üst seviyeyi temsil ediyor.

AÇILIŞ GÖSTERİLERİ

Verilen bilgiye göre, 560 kişinin çalıştığı Türk Telekom Arena açılışında düzenlenecek gösteriler Galatasaray'ın bu güne kadar Ali Sami Yen'deki başarılarını simgeleyen ögelerle süslenecek. Galatasaray'ın sembolü olan ''aslan'' konsepti üzerinden yola çıkılarak hazırlanan multimedia efektleri sahaya yansıtılacak. Türk Telekom Arena üzerine ekran kurularak, gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılacak ekrana yansıtılacak hem de bu ekranda gösterilecek. Gösteriler için hazırlanan yaklaşık 2 metre çapındaki davullar şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedia efektlerin desteğiyle kullanılacak.

Gösteriler Galatasaray'ın maçlarından görüntülerle bütünleştirilirken, gösterinin sonunda takım topluca sahaya çıkacak ve Ali Sami Yen ruhunun artık tamamen Arena'ya taşındığını simgeleyecek son multimedia gösterisiyle etkinlik tamamlanacak. Toplam 90 dansçının yer alacağı açılış töreninde Kenan Doğulu da konser verecek. Türk Telekom Arena'ya varan konvoy ve seyirciler aslan tırnaklarını temsil eden aslanlı yoldan stada giriş yapacak. Pençe darbesi ile sahne perdesi üzerinde tırnak izlerinden devasa bir pençe izi oluşurken, aslan kükremesi ile sahanın tam üstündeki LED ekrandan su efekti bir şelale gibi sahaya akacak. Futbolcular aslan ayak sesi ve kalp atışı ritmiyle sahaya girecek. Sahanın kenarında beliren takımın gölgesine yürüyen aslan gölgesi eşlik edecek.

Galatasaray bayrağı orta sahaya dikilirken, suyun altındaki Galatasaray amblemi büyük efektlerle su yüzeyine çıkacak.Ali Sami Yen Stadı’nda veda eden Galatasaray, 15 Ocak’ta yeni stadına kavuşuyor. Galatasaray – Ajax maçıyla açılacak Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena ile ilgili herkesin altını çizdiği ve dikkat çektiği konu ise stada ulaşım.

Galatasaray’ın yeni mabedine sevenleri nasıl gidecek? İçeri nasıl girecek?

Galatasaray Spor Kulübü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu konuda ortak çalışmalar yaparak, alternatifli güzergahlar ve ulaşım araçları belirledi. İETT otobüsleriyle ve otopark giriş kartı sahiplerinin özel otolarıyla gelebileceği stada, en kolay ulaşım metro ile yapılacak.

1. METROYLA ULAŞIM

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya en kolay ulaşım metro ile sağlanacak. Hacıosman - İTÜ Ayazağa hattı ve Taksim – Sanayi hattındaki metro istasyonlarından binecek olan biletli seyirciler, Sanayi durağında inerek Sanayi-Seyrantepe mekik seferini yapan metro trenlere aktarma yapacak ve Sanayi’den 2 dakikalık yolculukla Seyrantepe metro istasyonuna ulaşacak. Stada gelişte Sanayi-Seyrantepe arasındaki 2000 kişi kapasiteli mekik hat 6 dakikada bir sefer yapacaktır. Seyrantepe metro istasyonu saat 12:00 itibarı ile açılacak olup, Seyrantepe Metro istasyonuna ulaşan izleyiciler tünellerden geçerek stada ulaşacaklar. Metro ile gelen izleyiciler biletlerine göre Doğu, Batı, Pegasus ve Güney tribünlerindeki turnikelere giderek stada giriş yapacaklar.

2. OTOBÜSLE ULAŞIM

İETT, bileti olan taraftarlar için İstanbul’un Avrupa ve Asya yakasından 3 noktadan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya özel seferler düzenledi. Taraftarlar Avrupa’da 2, Asya’da 1 olmak üzere toplam 3 noktadan toplu halde götürülecek.

A) Birinci Buluşma Noktası:
Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü-Avcılar-Başakşehir-Küçükçekmece-Büyükçekmece-Bakırköy ve Esenler duraklarından Esenkent-Bahçeşehir İETT hareket amirliği noktasında ulaşan taraftarlar saat 11.45 ile 16.00 arasında yapılacak İETT otobüs seferleriyle stada götürülecek ve Cendere yolu girişinde stada açılan yolda indirileceklerdir.

B) İkinci Buluşma Noktası:
Avrupa Yakası’ndan bir diğer hareket noktası da Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı’nın arkasında bulunan otobüs durakları olacak. Burada toplanan taraftarlar saat 11.45 ile 16.00 arasında yapılacak İETT otobüs seferleriyle stada taşınacaklar.

C) Üçüncü Buluşma Noktası:
Anadolu Yakası’ndan gelecek taraftarları içinse toplanma noktası Ümraniye – Tepeüstü olacak. Buradaki taraftarlar da saat 11.45 ile 16.00 arasında yapılacak İETT seferleri ile stada getirilecekler.

3. ÖZEL OTOYLA ULAŞIM

Özel oto ile stada ulaşım tavsiye edilmemekle birlikte, yine de araçları ile gelecek taraftarlarımızdan sadece otopark giriş kartı tahsis edilenler Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya giriş yapabilecek. Otopark giriş kartı olmayan seyirciler stada alınmayacak.Otopark giriş kartı tahsis edilen özel araçlar, TEM yolunu kullanarak stada ulaşabilecek. Stat otopark alanları saat 13.00’te, stat kapılarıysa saat 14.00’te açılacak. Otopark giriş kartı olmayanlar araçlarıyla stada kesinlikle giriş yapamayacak ve saat 17.00’de otopark alanları kapatılacak. Otopark giriş kartınızda belirtilen plaka ile maç günü kullanılacak aracın plakası aynı olmalıdır; aksi halde otopark alanlarına giriş izni verilmeyecektir.Stad otopark alanları sadece otopark giriş kartı bulunan VIP Koltuk ve Loca sahiplerine açıktır. Diğer bilet veya sezonluk kart sahiplerinin otopark alanından faydalanma olanakları bulunmamaktadır.

AJAX'TAN ÖVÜCÜ SÖZLER

Ajax Teknik Direktörü Frank De Boer Galatasaray karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir statta ve atmosferde mücadele ettik. Galatasaray taraftarına yabancı değilim. Coşkularından hiçbir şey kaybetmemişler" diye konuştu. Türk Telekom Arena için, "Süper bir stad olduğunu düşünüyorum" diyen De Boer, "Taraftar desteğiyle burada çok başarılı olunabilir. Galatasaray umarım burada iyi işler yapar" dedi. Hollandalı çalıştırıcı, Sarı-kırmızılı futbolcu Arda için ise, "Geleceği parlak iyi bir oyuncu. Genç yaşına rağmen takımının kaptanı. Bu da ona olan güveni gösteriyor" yorumunu yaptı. Son olarak De Boer, bugün kadroda yer almayan, adı Galatasaray'la geçen forvet oyucuları El Hamdaoui'nin durumunun sorulması üzerine, transfer söylentilerinin doğru olmadığını, oyuncunun sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmadığını söyledi.