Türk Kızılayı, Yunus Emre Evleri Projesi’ni hayata geçiriyor

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Mevlana Evleri’nin ardından Yunus Emre Evleri Projesi’ni de hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. Küçükali, “Yunus Emre Evleri‘nin konfor, dayanıklılık ve montaj bakımından çok yüksek teknolojiye sahip olacağını kaydetti.



İstanbul’dan Ankara’ya geçişi esnasında Düzce Çamlı köyünde bir arkadaşının yanına uğrayan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay’ın 2011’de hayata geçireceği en büyük projenin Yunus Emre Evleri Projesi olduğunu söyledi. Önümüzdeki aylarda bu projeyi kamuoyuna açıklayacaklarını ifade eden Küçükali, “Biliyorsunuz biz çadırın bir üst modelini yaptık. Buna da Mevlana Evleri dedik. Şimdi onun bir üstünü yapıyoruz. Bu projemizin adı da Yunus Emre Evleri. Bu projemizi ilk defa Düzce’de açıklıyoruz. Henüz proje aşamasındayız. İnşallah Nisan-Mayıs aylarında kamuoyunun önüne çıkartmış olacağız." dedi.

Yunus Emre Evleri‘nin konfor bakımından daha iyi olduğu gibi dayanıklılık bakımından da oldukça iyi olduğunu vurgulayan Küçükali, şunları söyledi: "Aldığımız bilgilere göre 80 ile 100 yıl dayanabiliyor. Bunların taşınması ve montajı da kolay, çocukların oynadığı Lego gibi bir sistemden yola çıkarak hazırladığımız bir proje. 2 kişi çok rahatlıkla Yunus Emre Evleri’nin montajını yapabilir.”

Küçükali, Türk Kızılayı olarak 2005 yılına kadar dünyadan yardım alan bir kuruluş konumunda olduklarını, bugün ise dünyadaki 60 ülkeye yardım taşıdıklarını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Afet Uydu Haberleşme Sistemleri dünyanın hiçbir yerindeki yardım kuruluşlarının sahip olmadığı bir sistem. 2015 yılında dünya birincisi olmayı hedefliyorduk. Bu hedeflerimizin birine 2010 yılında kavuşmuş olduk. Bu da haberleşme alanında yapmış olduğumuz çalışma ile gerçekleşti. Ulaştırma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz ortak çalışma sonucu lojistik merkezleriyle iletişim kurabileceğimiz hem taşınabilir hem de taşınamayan büyük iletişim cihazları kurduk. Dünyanın her tarafıyla uydu muhalefetiyle görüşebiliyoruz, görüntü alabiliyoruz, görüntü verebiliyoruz. Araçlarımızda da bu imkan var. Türkiye’deki tüm iletişim sistemleri çökse bile, bu sistem çökmez. Dünyada da hiçbir yardım kuruluşunda böyle bir örnek davranış yok.” şeklinde konuştu.