Cumhurbaşkanı Gül'den, çift kol naklinin mimarı Doç. Dr. Özkan'a teşekkür mektubu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibine,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibine, Türkiye'de ilk kez bir hastaya çift kol naklini gerçekleştirmelerinden dolayı tebrik ve teşekkür mektubu gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mektubunda Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin 'göğüs kabartan çalışmalarını' yakından takip ettiğini ve büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Ülkemiz ve Türk tıbbı adına, dünya çapında ses getiren, gurur verici bir başarıya imza attığınıza inanıyorum. Tıp alanında ülkemizin geldiği seviyeyi ortaya koyan bu operasyon, gazilerimiz başta olmak üzere birçok vatandaşımız için de şüphesiz büyük bir umut yaratmıştır. Bu vesileyle ekibinizdeki değerli doktorlarımıza, çocuklarının organlarını bağışlayan ailemize ve organ naklini yaparak hayata döndürdüğünüz gencimize de selamlarımı iletmenizi rica ediyorum. Sizi bir kez daha tebrik ediyor, başarınızın devamını diliyorum. Yeni yılınızı kutluyor; selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Türkiye'de ilk kez çift kol naklini başarıyla gerçekleştiren Doç. Dr. Ömer Özkan'a AÜ 2010 Yılı Akademik Töreni'nde Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe tarafından 'Özel Hizmet Ödülü' verilmişti.