Başbakan'dan namaz çıkışı mini miting

Konuşmasına vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Erdoğan, "Bu anlamlı buluşmanın en önemli yanı üç...


Konuşmasına vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Erdoğan, "Bu anlamlı buluşmanın en önemli yanı üç gün sonra yapılacak olan halk oylamasıdır" dedi. Sultanbeyli'den Türkiye'deki en yüksek evet oranını beklediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin özgürlük yolunda yol aldığını belirtti. Erdoğan, darbeci zihniyetten Sultanbeyli'nin de zamanında çok etkilendiğini belirterek, şunları söyledi:
"üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiş var. Zira bu ülke bu üstünlük hukukundan çok çekti. Bu zihniyet benim milletime 'göbeğini kaşıyan adam', 'bidon kafalı adam' diyendir. Bu saltanatı hep birlikte yıkalım. Artık bu milletin evladı bu vatan toprağına sahip çıkıyor."

Erdoğan Sultanbeyli'ye gelirken gördüğü, "Bölünmeye hayır" pankartına çok üzüldüğünü belirterek, "Biz birlik beraberliğimiz için 'evet' diyoruz. 'Bölünmeye hayır' diyenler şimdi karşı çıktıkları Silopi'dekilerle aynı anlayıştalar. Bunlar BDP, Yarsav, çetelerle aynı yerdeler" dedi.
Bu arada bayram namazına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda partili katıldı. Parti otobüsü ile Sultanbeyli'den Sancaktepe'ye doğru yola çıkan Erdoğan'ın konvoyu Sultanbeyli çıkışında yol kenarında yaklaşık 10 dakika mola verdi. 

Başbakan Erdoğan, daha sonra Sancaktepe'de toplanan kalabalığa hitap etti. Erdoğan, "Bu ülkede bakan atadılar, hükümet kurdular. 'Otorite emrettiği için idam ettik' diyenler oldu. Merhum Adnan Menderes, Merhum Polatkan, Merhum Fatin Rüştü Zorlu böyle idam edilmedi mi? Ne idi onların idamlarının gerekçesi. İşte bu millete bu bedeli bu şekilde ödettikleri için 12 Eylül'de evet diyeceğiz" diye konuştu.

CHP'NİN YOLLARINA GÜL DÖKERİM

Kılıçdaroğlu'nun "Türbanı biz çözeriz" şeklindeki sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Ah ah keşke halletseler. Yollarına gül dökerim gül" dedi. CHP'nin başörtüsünün şekli için tasarım yaptığını belirten Erdoğan, "Sen diğer kızlarımız için de aynı şeyi söylüyor musun? Bırak herkes istediği gibi yaşasın. Yeter ki genel ahlak kuralları içinde olsun. Dejenerasyona uğramayalım. Bu milletin örfü adeti var. Taklitçi olmayalım" diye konuştu.

Erdoğan'a konuşmasının ardından bazı vatandaşlar yağlıboya tablo hediye etti. Erdoğan, Çekmeköy Meydanı'nda toplananlara da hitap ettikten sonra Üsküdar'daki evine geçti.

Başbakan Erdoğan, bugün Anadolu Yakasını, yarın ve bayramın üçüncü günü de Avrupa yakasını dolaşacak.