Mhp Milletvekilinden Baydemir'e 'Çapulcu' Başkan Benzetmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İnebolu İlçe Teşkilatı tarafından iftar yemeği düzenlendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İnebolu İlçe Teşkilatı tarafından iftar yemeği düzenlendi. MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Sarıoğlu, yaptığı konuşmada, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında "Çapulcu başkan" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İnebolu İlçe Teşkilatı tarafından geleneksel olarak yapılan iftar yemeği İnebolu Yakamoz Tatil köyünde gerçekleştirildi. İftar yemeğine, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu da katıldı. İktidarı eleştiren Serdaroğlu, Diyarbakır Belediye Başkanı'nın "Türk Bayrağının yanına bir bayrakta biz assak ne olur" açıklamasına göndermede bulunarak "Kılını bile kıpırdatmadı, 15 gündür beklediler. Çıkmış bir de evet oyu istiyorlar" dedi.
Partilileri bu konuda duyarlı olmaya çağıran Mehmet Serdaroğlu, şunları söyledi: "Diyarbakır Belediye Başkanı'nın televizyona çıkıp 'Bu ülkenin bir bölümünde özerk bir devlet kurulmalıdır' sözünü duydum. 'Şu ayyıldızlı bayrağımızın yanına sarı-kırmızı-yeşil bir bayrağın asılmasından ne çıkar, bu da burada asılmalıdır' dediğini duydum. Şimdi o kişi bu lafları dedikten sonra sürekli iktidarı takip ettim. Eski bir belediye başkanı olarak dedim ki, 'Acaba hangi saatte bunu açığa alacaklar. Bu kişiye hangi
soruşturmayı başlatacaklar' diye 15 gündür izliyorum. Vatanı bölmek isteyen, bayrağımızın yanına bayrak çekmek isteyen bir çapulcu başkana ceza veremeyen iktidara bir 'Hayır' demeyelim de ne diyelim."
Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden Serdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Diğerleri teferruat. Vallahi teferruat billahi teferruat. Esas olan önce ülkenin geleceği ve milletimizin birliği beraberliği ve dirliğidir. Bu iktidar bir açılım süreciyle ülkedeki birliği beraberliği ve huzuru bozmuştur. Bir halkı sanki ikinci sınıf yaşıyormuş da birinci sınıf yapacağım diye Diyarbakır meydanından dünyaya seslenmiş ve ülkesini dünyaya şikayet etmiştir. Bir halkı millet yapmaya çalışan iktidar var
Türkiye'de ve dolayısıyla halkları karşı karşıya getiren bir beceriksiz iktidar var ülkede."
Serdaroğlu konuşmasının sonunda, "Onun için bu iktidarın bu yanlışlarına bu referandumda 'Hayır' diyebilirsek çok güzel fevkalade işler yapmış olacaksınız" ifadelerini kullandı.
(Cİ-ET-HO-Y)