Tatili Bile Taksit Taksit Aldık, Sıra Bayramda

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) kredi kartı kullanım alışkanları araştırması, Türk halkının en çok taksit yaptırmayı sevdiğini ortaya koydu.

BKM'nin "Kart Monitör (Kredi Kartı Kullanım Alışkanlıkları) 2010" araştırmasında, Türkiye'de kredi kartlarının en beğenilen özelliğinin taksitli alışveriş olduğu, kart kullanıcılarının yüzde 85'inin kredi kartlarını, taksit ve puan biriktirme özelliğinden dolayı tercih ettiği belirtildi.
Konuyla ilgili olarak Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal, "Kart Monitör 2010" araştırmasını değerlendiren Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal, Türkiye'de tüketicilerin harcamalarının yarısına yakınını kredi kartları ile yaptığını ifade etti. Özinal "Kredi kartı kullanım oranı, sağladığı taksit, puan kazanma gibi imkânların yanı sıra, yanında nakit taşımayı gerektirmemesi nedeni ile de artış gösteriyor. Kart kullanmayanlar ise bir kredi kartına en çok taksit özelliği
nedeni ile sahip olmak istiyor" dedi.
Kredi kartları ile yapılan tüketim harcamalarının özel nihai tüketim harcamaları içindeki payı yüzde 33 olarak kaydedildi. BKM Kart Monitör araştırması sonuçları da bu verilerle paralellik gösterdi. Buna göre, kart kullanıcıları, harcamalarının önemli bir bölümünü, çoğu kart kullanıcısı ise yarıya yakınını kredi kartları ile yapıyor.
Kart Monitör araştırmasında, taksitli alışveriş, kredi kartlarının en beğenilen özelliği olarak öne çıkıyor. Kredi kartları ile uygun koşullu ve erken alışveriş yapan kart kullanıcıları tatil fırsatlarından, özellikle kredi kartlarının taksitlendirme özelliğinden yararlanarak erken ödeme koşulları ile tatillerini hem garantiye alıyor, hem de kar ediyorlar.
Kart Monitör araştırmasına göre, kredi kartı kullanıcılarının taksit özelliğini kullanım sıklığı 84'ü buluyor; tatiller kredi kartı ile kolaylaşıyor, sezon indirimlerinden taksit sayesinde faydalanılıyor. BKM'nin bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği kampanyadaki söylemi de bu yönde olmuştu. BKM, kampanyasında; kredi kartlarımızın taksit özelliği sayesinde dünyanın neresinde olursa olsun dilediğimiz tatile gidebildiğimizi, tatilleri tüm güzelliği ile yaşadığımızı ve seyahatlerle sevdiklerimize kavuştuğumuzu
vurgulamıştı.

SEZON İNDİRİMLERİNİ KREDİ KARTLARIYLA YAKALADIK
Kart kullanıcılarının kredi kartlarının özellikle taksit özelliğinden faydalanmayı tercih ettiğini belirten Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal, sezon indirimlerindeki toplu alışverişlerden yaz tatiline kadar birçok harcamanın taksitle diğer aylara ötelenerek daha da kolaylaştığının altını çizdi. Kredi kartı ile yapılan harcamaların ötelenmesi sayesinde ihtiyaçların giderilmesi için beklenmesi gerekmediğini belirten Özinal, doğru zamanda alışveriş yapma imkanı bulan kredi kartı
kullanıcılarının taksit sayesinde uzun vadede de tasarruf ettiğini sözlerine ekledi.
Kart Monitör araştırmasına göre, alışverişlerini kredi kartı ile yapanların yüzde 85'i kredi kartlarını, taksit ve puan biriktirme özelliğinden dolayı tercih ediyor. Raporda, 2010 yılı içerisinde kredi kartları ile yapılan minimum taksitlendirme tutarı ortalama 154 TL olarak kaydediliyor. Yine kredi kartları ile yapılan harcamalardaki minimum tek ödeme tutarı ise ortalama 74 TL.
Kredi kartlarının sağladığı taksit özelliği sayesinde, tatiller ve sezon indirimlerinde farklı fırsatlardan faydalanırken, bayram dönemlerinde de toplu harcamalarımızı taksitlendirerek ödeyebiliyoruz. Kredi kartını en çok kullandığımız dönemlerden biri olan Ramazan Bayramı'nın öncesinde hazırlıklarımızı kredi kartı ile yapıyor, ihtiyaçlarımızı kredi kartının taksit özelliği sayesinde gideriyoruz.
Kart Monitör araştırması iş yerlerinin taksitle harcama yapmayı tercih eden müşteri sayısını artırmak için kredi kartı kabul ettiklerini de gösteriyor. Kart Monitör araştırmasına göre iş yerleri kredi kartı ile satın alma işlemlerini taksitle yapabiliyor ve harcamalarını öteleyerek iş yerlerinin devamlılığını sağlıyor.