Diyarbakır'da Yurt-kur Tanıtım Günleri Sona Eriyor

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Genel Müdürlüğü'nce Diyarbakır merkez ve taşra teşkilatlarında 31 Ağustos-7 Eylül 2010 tarihleri arasında eş zamanlı olarak düzenlenen "Yurtkur Tanıtım Günleri" bugün sona eriyor

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Genel Müdürlüğü'nce Diyarbakır merkez ve taşra teşkilatlarında 31 Ağustos-7 Eylül 2010 tarihleri arasında eş zamanlı olarak düzenlenen "Yurtkur Tanıtım Günleri" bugün sona eriyor.
Yurt-Kur'un hizmet ve faaliyetlerinin tanıtıldığı etkinliklerde, yeni kayıt yapacak öğrencilerin işlemleri kolaylaştırılıyor. Yurt-Kur Bölge Müdür yardımcısı Metin Yılmaz, "Diyarbakır Bölge Müdürlüğümüzce, Mehmet Akif Ersoy ve Ziya Gökalp Yurdu tanıtımı gerçekleştiriliyor. Yurt, burs ve kredi hakkında müracaat eden öğrenciler ise her türlü bilgi verilerek yardımcı olunuyor" dedi.
Şehirlerarası otobüs terminallerinde öğrencileri yurtlara yönlendirmek ve bilgi vermek üzere çalışmaların büyük bir titizlikle sürdüğüne dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu:
"Kentin işlek noktalarında kurduğumuz danışma masaları gelen öğrencilerimizin işlerini kolaylaştırıyor. Dicle Üniversitesi spor salonunda çalışma arkadaşlarımızın hazır beklediği danışma merkezinde hizmetlerimiz devam etmektedir."
Diyarbakır'da iki karma yurt müdürlüğünün olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu yurtların bir kız, iki erkek olmak üzere üç bloktan oluştuğunu söyledi. Yılmaz, "Bu yurtlar 324 kız, 612 erkek toplam 936 öğrencinin kapasitesine sahip. Bir diğer yurdumuz, iki kız bir erkek olmak üzere 3 bloktan oluşmakta ve 340 erkek, 866 kız toplam bin 206 öğrenci kapasitesine sahiptir. Kayıtlarımız bu ayın 17'sine kadar devam etmekte ve yedek kayıtlarımız ise Eylül ayının 20'si ile 24'ü arasında devam edecek. Yedek
kayıtlarından sonra her hafta yedek listeler yayınlanarak öğrencilerimize duyurulacaktır" ifadelerini kullandı.