Arınç: Biz teröristle pazarlık yapan şerefsizlerden değiliz

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütüyle pazarlık iddialarıyla ilgili, ``Bizim ...


DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütüyle pazarlık iddialarıyla ilgili, ``Bizim hayatımız çok şükür dünüyle bugünüyle, her şeyiyle ortadadır. Attığımız her adımın söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını verdik. Biz teröristle, örgütle pazarlık yapacak namussuz, şerefsizlerden değiliz'' dedi. Rahibe kıyafetli afiş krizine yönelik de Arınç, ``Sen benim başını örten hanım kardeşime rahibe kıyafetli diyerek tecavüz edemezsin, alay edemezsin'' yorumunu yaptı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde belediyenin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Turgutlu Belediye Başkanı AK Partili Serhat Orhan ve partililer tarafından karşılanan Arınç, iftar yemeği sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arınç, ``Bize terör örgütü ile pazarlık yapıyor diyorlar. Sözde terör örgütü devletle anlaşmış o yüzden ateşkes temin edilmiş. Kimle konuşmuşlar, kimle pazarlık yapmışlar? Ortaya bir balgam atıyorlar, siz yaptınız demeye getiriyorlar. Kim yapmış, ne amaçla yapmış biz onu bilmeyiz. Şimdi eşkıyanın sözüne bakacaksın da 35 yıldır Turgutlu´da çalışan Bülent Arınç kardeşinin sözüne bakmayacaksın, bu vicdanlara sığmaz. Bizim hayatımız çok şükür dünüyle bugünüyle, her şeyiyle ortadadır. Attığımız her adımın söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını verdik. Biz teröristle, örgütle pazarlık yapacak namussuz, şerefsizlerden değiliz. Defalarca söyledik, Başbakan'ın da çok üzerine gidiyorlar. Başbakan da söyledi. Bunu ispat edemeyen şerefsizdir dedi. Bunlar tahammül edemeyeceğimiz şeylerdir bizim'' diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli ve Batman'da genel aftan bahsettiğini anlatan Arınç, ``Genel aftan bahsederken de şunu söylüyor; hayırları çok verin, referandum sonucu hayır olsun, ondan sonra genel affı getirelim. Şimdi genel af, hatta affın kendisi çok tehlikelidir. Bunlar ulu orta konuşulmaz. Bunu İstanbul´da İzmir´de söylemiyor Tunceli´de Batman´da söylüyor'' dedi.

Arınç, rahibe kıyafetli afiş krizine yönelik de ``Sen benim başını örten hanım kardeşime rahibe kıyafetli diyerek tecavüz edemezsin, alay edemezsin. Pazar günü inşallah çok farklı bir sonuç ortaya çıkacak'' yorumunu yaptı.

SEÇİM TEMMUZ'DA

Turgutlu'dan Avşar Köyü'ne geçen ve tevhit namazı kılan Arınç, oradan da Urganlı Beldesi'ne hareket etti. Arınç, havai fişekler eşliğinde başladığı konuşmada, ``Ak Partiyi yıkmak için ne balyoz ne kafes planları yapıldı ne saçma telefon konuşmaları yapıldı ama siz AK Partiyi tekrar iktidar yaptınız. Biz bunları biliyorduk sizler de öğrendiniz. Ak Parti olarak 2 yerel seçime 2 genel seçime ve 1 referanduma girdik. Her birinden başarıyla çıktık. Kıskanma senin de olur. Milletin düşündüğünü, inandığını hissetmiyorsunuz. Biz milletin efendisi değiliz hizmetkarıyız. Biz ne zulümler gördük önümüze ne engeller çıktı ama çok şükür boynumuz yere hiç eğilmedi. Millet ne derse biz ona evet diyeceğiz. 10 ay sonra seçim var hizmet etmeye devam edeceğiz. Muhalefet ile kozumuzu 10 ay sonra paylaşacağız. Ama şimdi biz bu anayasa değişiklikleri iyi mi değil mi onu oylayacağız. Şimdi söz sizde'' dedi.

Kılıçdaroğlu'na, ``Senin de varmış villan. Senin torunların 6 aylıkken sigortalı olmuş. Geleceğini düşünmüşsün. Senin oğlun ortaokula sigortalı başlamış'' diye yüklenen Arınç, MHP seçmenine de mesajlar verdi.

``MHP'NİN BARAJ SORUNU VAR''

Arınç, ``12 Eylül mağdurları hayırda nasıl birleşir. Baştakilerin yaptığı hataların faturasını MHP ağır ödeyecek. Ama ben üzülürüm. MHP önemli bir parti. Anketlerde MHP´nin baraj sorunu var. Neden, CHP ile işbirliği yaptığı için. Anayasa değişikliğinin MHP, Sadet Partisi gibi partililerin birlikte hareket etmesi gerekir. Demokrasinin balans ayarı topla tüfekle olmaz, seçimle demokrasiyle olur. Biz darbesiz bir demokrasi istiyoruz. Darbecilerin kötü izlerini sileceğiz sivil yargıyı güçlendireceğiz. Evet oyları ile anayasayı el birliği ile değiştireceğiz. Ne bölüneceğiz ne de parçalanacağız. Biz halkımızı cezalandıracak hiçbir şeyin içerisinde olmayız'' diye konuştu.