İnşaat Mühendisleri Şube Olmak İstemiyor

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, merkezi değil yerel demokrasiyle şehre faydalı olmak istediklerini belirterek, "Artık biz şube olmak istemiyoruz" dedi.

İMO tarafından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salon'da gerçekleştirilen iftar yemeğinde çok sayıda inşaat mühendisi bir araya geldi. AK Parti Milletvekili Hayrettin Çakmak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci'nin katıldığı iftar yemeğinde konuşan İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, genel merkezdeki hantal yapılaşmanın mühendislerin problemlerini çözmeye engel olduğunu kaydetti. Türkiye'de bugün 70 bin inşaat mühendisi ve 26 odanın bulunduğunu
kaydeden Şahin, "Kayseri'de bin tane inşaat mühendisi var. Hala temsilcilik, şube olamadı. Kütahya'daki arkadaşlarımızın durumu da öyle. Arkadaşlarımızın şube olmaları için çok çırpındık. Maalesef bu olmadı" diye konuştu.

"BURSA İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI OLMAK İSTİYORUZ"
İnşaat mühendislerinin şube olmak istemediğini kaydeden Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Artık biz İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olmak istemiyoruz. Yalova, Kütahya ve Bilecik temsilciliği olmak istemiyoruz. Artık biz berberlerin dahi odası olduğu dönemde Bursa İnşaat Mühendisleri Odası olmak istiyoruz. Ve bunun önündeki engelleri aşmak için elimizden geleni yapacağız. Yerelde eğer demokrasi istiyorsak, merkezi demokrasi ile bu işi çözemeyiz. Biz ancak yerel demokrasi ile bu işlerinden üstesinden geliriz"

"KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜNE HIZLI TREN DAHİL EDİLMELİ"
Körfez geçiş köprüsünden mutlaka hızlı tren hattının da geçmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Başbakanımız salı günü Bursa'ya geliyor. Biz Başbakan'dan hızlı tren projesinin körfez geçiş köprüsünden geçmesini istiyoruz. Türkiye'deki 4 büyük kenti birbirine bağlayacak ve ülkenin yüz yıllarca ulaşım politikasını belirleyecek bu projenin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. İşte yerelde BAOB. Nilüfer Belediyesi ve inşaat mühendislerimizin desteğiyle BAOB gibi bir projeyi gerçekleştirdik. Ankara'da farklı
bir dünya var. Bursa'da inşaat mühendisleri sağcısı ve solcusuyla herkes beraberdir" şeklinde konuştu.

NİLÜFER'E 7. DEPREM İSTASYONU
Ardından söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, inşaat mühendisleriyle beraber deprem istasyonları kurduklarına dikkat çekerek, "Biz Bursa'da yapılmayan bir uygulamaya imza attık. Şehrin deprem envanterini çıkardık. Bundan söz edilmezken, Nilüfer'de deprem istasyonları kurduk. Çünkü inşaat mühendisleri bu konuya hakim. Şu anda 7. deprem istasyonunu tamamlayacağız. İstasyonlar sayesinde depremi önceden yorumlama imkanı bulacağız" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Çakmak, hızlı trenin körfez geçiş köprüsünden geçmesi konusunu meclise taşıyacaklarını söyledi.