DSİ, bölge ekonomisine katkıda bulunmak için Eber Gölü'ne 100 bin balık bıraktı

Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü, bölge ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla Afyonkarahisar'da Eber Gölü'ne 100 bin balık bıraktı.

<

Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü, bölge ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla Afyonkarahisar'da Eber Gölü'ne 100 bin balık bıraktı.

Pullu Sazan ve Aynalı Sazan'dan oluşan 100 balık, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Ertürk ve müdürlük personelinin katılımıyla Eber Gölü'ne salındı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Ertürk, Eber Gölü'ne 100 bin balık bırakarak bölge ekonomisine, bölge çiftçisine ciddi bir katkı sağlayacaklarını söyledi. Geçen yıl eylül ayında da buraya 50 bin adet balık bıraktıklarını hatırlatan Ertürk, "O zaman bir şey söylemiştik. Eğer bu atmış olduğumuz balıklarda bir olumsuzluk yaşanmazsa, devam eden yıllarda bu balıklandırma çalışmalarımızı katlayarak sürdüreceğimizi söylemiştik. Geçen yıl atmış olduğumuz balıklarda herhangi bir olumsuzluğa rastlamadığımız için bu yıl tekrar eylül ayında geçen yıl bıraktığımız balığın 2 katını Eber Gölü'ne bıraktık. Bu yıl 100 bir adet Pullu Sazan ve Aynalı Sazan balığı ile Eber Gölü'ne destek verdik." dedi.

Geçen yıla göre bu sene Eber Gölü'nde canlılığın biraz daha arttığını dile getiren Ertürk, "Bu yılki sıcaklara rağmen şu anda Eber Gölü'ndeki su miktarımız geçen yıla göre baya bir arttı. Bu balıklandırma çalışmalarımız devam edecek. Eber Gölü'nün de su yükseldi. Suyu yükseldikçe temizliğinin de artması neticesinde bölge ekonomisine, bölge çiftçilerine ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Yalnız benim burada en önemli vurgulamak istediğim konu şu. Bölge Müdürlüğü olarak DSİ Genel Müdürlüğü olarak ciddi balıklandırma çalışmaları yapmaktayız. Buraya atmış olduğumuz balık söylediğimiz gibi 100 bin civarı. Fakat yasak dönemlerde 5 tane yumurta bırakacak balığı avlarsak, bizim atmış olduğumuz kadar yumurtayı, yavruyu yok etmiş oluyoruz. Onun için bu konu çok önemli. Yasak dönemlerde bölge halkımızın kendileri için kendi gelecekleri için yasağa uymalarını istiyoruz. Yapmış olduğumuz bütün çalışmalar bölge halkı ve memleket içindir." diye konuştu.

Eber Gölü dışında Seyitler ve Örenler Barajı'na da yaklaşık 200 bin balık bırakacaklarını aktaran Ertürk, ayrıca belirledikleri müsait bazı göletlere de test amaçlı balık atımlarının devam edeceğini bildirdi.