Yetim Kalan Çocuklara Vali'nin Eşi Sahip Çıktı

Siirt Valisi Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, kısa zaman önce yetim kalan 5 kardeşe sahip çıktı.

Doğum yaparken annelerini kaybeden ve en büyükleri 10 yaşında olan Esra, Ömer Faruk, Metin, Elif Nur ve Osman adındaki çocukları yaşadıkları evde ziyaret eden Gülsüm Çolak, "Kısa zaman önce doğumda anneleri vefat eden bu beş çocuğumuz herkesten fazla ilgiye, şefkate ve sevgiye ihtiyaç duymaktadır. Bu amaçla çocukların aile ortamından koparılmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için çocukların bakımını üstlenen yengelerine her ay ortalama 670 TL Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'müzce nakdi yardım yapılacaktır.
Amacımız çocukların öz ailesinden kopartılmadan çocukların ihtiyaçlarını karşılamaktır. Sıcak aile ortamında çocukların yetişmesi çok önemlidir. Siirt'te buna benzer 400 çocuğa daha aile ortamında destek yapılmaktadır" dedi.
Öte yandan, Doğan Mahallesi'nde 9 çocuğu ile birlikte zor şartlar altında yaşayan Birgül Atılgan'a çamaşır makinesi hediye edildi. Gülsüm Çolak'ın öncülüğünde vali yardımcılarının eşleri arasında toplanan paralarla satın alınan çamaşır makinesi, bayram öncesi aileye teslim edildi. Aileyi evinde ziyaret eden Gülsüm Çolak, çocuklara bayramlık hediyeler vererek, ailenin gıda ve yakacak ihtiyaçlarını da karşıladı.