Söke Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Söke Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Tüm üyelerin tam katılımı ile gerçekleşen Söke Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı saygı duruşu ile başladı.

Geçmiş karar özetinin oy birliği ile kabul edildiği Söke Belediye Meclis toplantısında 162/31 sayılı Teftiş Raporunun 41. maddesi gereğince hazırlanan "Söke Belediye Başkanlığı İmza Yetkileri Yönergesi" görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 214. maddesine istinaden hazırlanan 'Söke Belediyesi Hizmet İçi Eğitim Yönergesi', 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 55. maddesine istinaden hazırlanan 'Söke Belediyesi Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Yönergesi', 5176 Sayılı Kanun gereğince hazırlanan 'Söke Belediye Personeli Etik Davranış İlkeleri Yönergesi' görüşülerek meclise sunulduğu şekilde oy birliği ile kabul edildi.
Yine meclis gündeminde yer alan Söke Belediyesi'nin 26.05.2008 -13.07.2010 tarihleri arasını kapsayan 162/31 sayılı Teftiş Raporunun 27. maddesine istinaden hazırlanan 'Cenazelerin Bulunduğu Mahalden Mezarlığa Nasıl Nakledileceği Hususunda Yönerge Taslağı' ile 6301 Sayılı Öğle Dinlenmesi Kanunun 1.,2. ve 3. maddelerine istinaden, İlçede bulunan işyerlerinde çalışan işçi ve müstahdemlere verilecek öğle dinlenmesi saatinin tespit edilmesi konuları görüşülerek; meclise sunulduğu haliyle oy birliği ile kabul
edildi.
Söke Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında geçen meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; katı atık bertaraf tesisleri katılım payı (ton başına) oranının güncellenmesi ile ilgili alınan Komisyon Kararı görüşüldü. Yapılan görüşmelerde katı atık tesisine Söke Belediyesi'nin ödediği yıllık hizmet bedeli ve ilçede bulunan mesken ve işyerlerinden alınacak katkı paylarının alım şekli konuşuldu.
Toplantının sonunda imar tadilatları maddeleri görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısı ise 1 Ekim Cuma günü yapılacak.