Memur-sen İle Chp Giresun İl Başkanı Gezmiş Mahkemelik Oldu

Memur-Sen Konfederasyonu Giresun Temsilciliği tarafından CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş'e suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş'in bir yerel televizyon kanalında kendilerine iftira niteliğinde açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle Memur-Sen Giresun İl Temsilciliği tarafından adliye bahçesinde önce basın açıklaması yapıldı ardından ise Savcılığa şikayet dilekçesi sunuldu.
Memur-Sen Giresun İl Temsilcisi Kerim Süral beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleriyle Giresun Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, CHP Giresun İl Başkanı Gezmiş tarafından iftiraya uğradıklarını kaydetti. Süral yaptığı açıklamada "CHP Giresun İl Başkanı Aykut Efendi katıldığı bir yerel televizyon kanalında 'Memur-Sen yöneticilerinin katagulle ile arsa alarak buradan da kendilerine rant sağladılar ve paraları götürdüler' gibi suçlamalarda bulunmuştur. Söz konusu suçlamalar tamamen iftiradır. Kurumsal kimliğimiz ve şahıslarımız kamuoyu önünde zan altında bırakılmıştır. Bu iddialarda bulunan Aykut Efendi'yi ispata davet ediyoruz. Memur-Sen yöneticileri aleyhinde bizim bilmediğimiz elinde bilgi ve belgesi varsa yargıya teslim etmelerini talep ediyoruz. Şayet böyle bir bilgi ve belgesi yoksa kamuoyu önünde özür dilemeye davet ediyoruz. Ayrıca konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı ve hakkında tazminat davası açacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.
"CHP Giresun İl Başkanı Aykut Efendi sendika binamızın dışına pankart asmamıza tepki göstermiş ve bunu da TOKİ'ye konut yaptırma karşılığı bu pankartı rüşvet olarak astığımızı iddia etmektedir" diyen Süral "Memur-Sen olarak Ankara'da Uluslararası Demokrasi Kongresi'nde yapılan 9 oturum sonucu Anayasa Paketi'nin hazırlanmasının mutfağında bizde vardık. Bu paketin hazırlanmasında bizim de görüşlerimiz alındı. Bizim de teklifimiz oldu. Onun için teklifimizin arkasında nasıl duramayız? Memura Toplu Sözleşme hakkı için, demokrasinin kılıcı gibi memurun boynunda sürekli duran uyarma ve kınama cezalarına yargı yolu için Anayasa Paketinin geçmesi için binamızın dışına pankart astık. Kanunların müsaade ettiği ölçüde her zaman yapacağız ve destekleyeceğiz.Şunu da ifade etmeliyim ki biz ne bir partinin hasmıyız, ne de hısmıyız. Anayasa reformu siyaset üstü bir durumdur. Toplumsal sözleşme niteliğindedir. Bu anayasa yetmez ama evet diyeceğiz. Kendileri de daha demokrat ve sivil bir anayasa hazırlayıp teklif ederlerse sonsuz destek vereceğimizi açıklıyoruz" şeklinde konuştu.
Memur-Sen Giresun İl Temsilcisi Kerim Süral yaptığı basın açıklamasının ardından bazı yönetim kurulu üyeleriyle Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş hakkında şikayet dilekçesi verdi.