Besaş Yılda 100 Milyon Ekmek Üretecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bursa Ekmek Sanayi ve A.Ş.'nin (BESAŞ) bugüne kadar 4 bantta yaptığı ekmek üretiminde 5. bandı da açtığını belirterek, "Yılda 100 milyon ekmek üreteceğiz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilen iftarda, BESAŞ'ın büyük bir aile olduğunu söyledi. Bursa'da yaşamanın bir şans olduğunu belirten Altepe, Bursa'nın örnek, çağdaş ve en hızlı gelişen şehir olmasıyla hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

BESAŞ'TAN REKOR EKMEK ÜRETİMİ
Bursa'nın en büyük ekmek fabrikası olan BESAŞ'ın halkın rahatını ilke edindiğini ve ucuz ekmeği kaliteli bir şekilde vatandaşa ulaştırmak için kurulduğu 1979 yılından bu yana faaliyetlerine devam ettiğini ifade etti. Bursa'da üretilen ekmeğin yüzde 20'sinin BESAŞ tarafından üretildiğini kaydeden Altepe, "Bunu her geçen gün geliştiriyoruz. Bu kapsamda BESAŞ, bugüne kadar 4 bantta yaptığı ekmek üretiminde 5. bandı da açtı. Artık Bursa'da yılda 100 milyon ekmeği BESAŞ üretiyor" dedi.

EKMEK SEPETİNE BESAŞ İŞÇİLERİNDEN DESTEK
BESAŞ'ın ucuz ve kaliteli ekmek üretiminin yanı sıra uyguladığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çektiğine değinen Altepe, "Güvenli, başarılı ve marka bir kurum olan BESAŞ, Bursa'da her alanda halkı destekliyor. 30 yılda çok önemli mesafe katetti, katetmeye de devam ediyor. Ekmek sepeti kampanyası, ekmeğin ihtiyacı olan herkese ücretsiz ulaşması için başlatılan bir kampanya. Bu kampanyaya 15 bin ekmekle BESAŞ işçileri start verdi" diye konuştu.
Bursa'daki herkesi kampanyaya katılmaya davet eden Altepe, "Bursa gelişecek, insanlar nefes alacak. Bursa huzur kenti olacak. Bu konuda adım atmaktan çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
BESAŞ'ın iftarına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları, BESAŞ kurucu üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin genel müdürleri, BESAŞ bayileri ve aileleri katıldı.