Aydın Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Oturumu Yapıldı

Aydın Belediye Meclisi'nin Eylül ayı 2

Aydın Belediye Meclisi'nin Eylül ayı 2. oturumu, belediye meclis salonunda yapıldı. Saat 16.00'da Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü. Oturumda imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 9 adet dosya Meclis İmar Komisyonu raporları doğrultusunda kabul edildi.
Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun 824 ada 136 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 66,41 m2 yüzölçümlü Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası, devri veya kat karşılığı verilmesine Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.
Aydın Merkez Meşrutiyet (Mimar Sinan) Mahallesi tapunun 1673 ada, 2 parselinde Aydın Belediyesi adına kayıtlı ve imar planında sosyal kültürel ve spor amaçlı merkez olarak belirlen 4293.36 m2 miktarındaki taşınmazın 2000 kişilik kapalı spor salonu inşaatı yapımı ve Gençlik Merkezi olarak tamamı 10 TL bedelle 99 yıllık kullanım hakkının İl Özel İdaresi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü lehlerine yarı yarıya tahsis işleminin süresinin yasaya aykırı olması nedeniyle iptal edilip edilmeyeceği hususu, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 75. Maddesinin d bendinde Belediyelerin kendilerine ait taşınmazları kamu kurum ve kuruluşlarına süresi 25 yılı geçmemek üzere tahsis edebileceği hüküm altına alındığından kapalı spor salonunun tahsis işleminin bu yasaya uygun olmadığı ve tahsis işlemi için alınmış olan encümen kararlarının imza yetkisi açısından yetersizlikler görüldüğü gerekçesi ile oy çokluğu ile iptal edilmesine karar verildi.
Aydın Belediyesi Açık ve Kapalı Semt Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliğine ekleme yapılmasına Meclis Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu raporu doğrultusunda oybirliği ile karar verildi.
2010-2011 Eğitim Öğretim yılında geçerli olmak üzere öğrenci-personel servis ücretlerinin yeni fiyat listesinin belirlendi. Buna göre 55.00 TL olan ilköğretim öğrencisi ücretinin 60.00 TL'ye, 60.00 TL olan lise ve dengi okullar öğrencisi ücretinin 65.00 TL'ye, 65.00 TL olan anaokulu öğrencisi ücretinin 75.00 TL olarak belirlenmesine, kreş ve etüt öğrencileri ve personel servis aracı ücretlerinin pazarlığa tabi olarak kalmasına oy birliği ile karar verildi.
İçme suyu isale hatlarının geçtiği taşınmazların kamulaştırılması hususu Meclis İmar Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.