Ak Parti Ziyaretleri Sürdürüyor

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İl Başkanı Ömer Dengiz ve il yönetim kurulu üyeleri, referandumda demokrasiye sağladıkları katkılar için BBP, CHP Melikgazi İlçe Başkanlığı, Muhtarlar Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesine teşekkür ziyareti gerçekleşt

Ak Parti Ziyaretleri Sürdürüyor
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İl Başkanı Ömer Dengiz ve il yönetim kurulu üyeleri, referandumda demokrasiye sağladıkları katkılar için BBP, CHP Melikgazi İlçe Başkanlığı, Muhtarlar Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
AK Parti heyeti ilk olarak, Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. BBP İl Başkanı Gülbeyi İbiş ve partililer tarafından karşılanan heyet adına konuşan AK Parti grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Zulüm Azrail olsa hep Hakkı tutacağım, mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir" sözünü hatırlattı. 12 Eylül referandumuyla artık zulümlerin son bulduğu dönemin başlangıcı olduğunu söyleyen Elitaş, "Büyük Birlik Partisi'nin tüm teşkilatları, Alperen Ocaklarının bağrımıza bastığımız değerli ülkücülerimiz, 12 Eylül referandumunu mukaddes bir dava olarak algıladı. Bazıları bunu içine sindiremese de, karanlık bir dehlize girildiğini ifade etse de, siyaseten kısır bir zihniyetin ürünü olduğunu herkes görüyor. Yüzde 58'i Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin sonundaki bir iki deyişi alıp onunla küçük görüp, hafife alması, kendilerinin ne kadar çukurda ve hafif olduklarının dalalete ve göstergesidir. Hiç kimsenin yüzde 58'i gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olduğunu ifade etmesi mümkün değildir. Birileri Türkiye haritasını çeşitli renklere boyayarak diğer siyasi partilerin veya hayırcı cephesi içinde bulunan insanların başarısızlıklarını ve beceriksizliklerini mazeret olarak gösterip, sadece kendi zafiyetlerine zemin hazırlayabilmek, ülkeyi sanal haritada bölmeyi içine sindirebiliyorlar. Ama bu memleketin milliyetçi, vatanperver, ülkücü insanları manevi ve milli değerli hassas olanlar bunlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini düşünüyoruz" dedi.
BBP İl Başkanı Gülbeyi İbiş ise Türkiye için yapılan doğru her hareketin her zaman yanında olacaklarını belirtti.
Heyet daha sonra CHP Melikgazi İlçe Başkanlığı'na geçerek İlçe Başkanı Şerafettin Koç ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. CHP İlçe Başkanı Şerafettin Koç, ziyaretlerinden dolayı AK Parti heyetine teşekkür etti. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise, "Referandumun anayasanın 26 maddesinin değiştirilmesi olduğunu, her ne kadar muhalefetin iktidarın gidip gitmemesi konusuna getirse de bunun böyle olmadığını anlattığımız için, gelinen noktadan çok memnunuz" ifadesini kullandı.
AK Parti heyeti daha sonra TÜMSİAD Şubesine geçerek Şube Başkanı Nusret Uğurlu ve üyelerle görüştü. Şube Başkanı Nusret Uğurlu, "Türkiye'nin geleceği için, ülkeye katma değer sağlamak için, demokrasinin daha da olgunlaşması için, evet kararı alınmıştı. Ülke ve işadamlarımız adına mutluyuz" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Bu hiçbir siyasi partinin güven oylaması, hükümetin güven oylaması değildi. Sadece Türkiye'nin geleceğinin daha olumlu şartlar içinde yürüyebilmesi, ülkenin bekası, refah seviyesinin artması adına, birilerinin düdükle demokrasiye ara vermesine dur demekti" şeklinde konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, Kayseri'de sandığa giden hemşerilerine demokrasiye yaptıkların katkılardan dolayı teşekkür etti. Evet oyu veren yüzde 73,3 kesime hayır oyu verene teşekkür ettiklerini kaydeden Öksüzkaya, yüzde 25 hayır oyu verenlere anayasa değişikliğini iyi anlatamadıkları için üzüldüklerini söyledi.
Heyet daha sonra Kayseri Muhtarlar Derneği'ne geçerek Başkan Ahmet Oğuz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Ahmet Oğuz, milletvekillerine ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dele getirdi.
Ahmet Öksüzkaya, seçimlerde ve referandumda bilgi kâğıtlarının seçmene ulaşmasında muhtarların katkısının büyük olduğunu belirterek, emeklerinden dolayı teşekkür etti. Muhtarlarla mahallelerindeki sorunlarla ilgili sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Öksüzkaya, sorunların çözümünde hız kazanıldığını söyledi.
Bir muhtar daha önce Bağkur primlerini karşılayamadıklarını ancak şuanda karşılayabildiklerini belirterek, evrakların bir bölümünün nüfus müdürlüklerinden karşılanması sonucu maddi olarak sıkıntıya girmelerinden dolayı muhtar maaşlarına iyileştirme istedi.
Muhtara cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'de muhtarlar için çalışma yapacaklarını belirterek, "2002 yılında muhtar aylıkları Bağkur primlerinin yarısına yetmeyecek durumdayken, yapılan düzenlemelerle primlerini karşılar hale geldi. Maaş konusunda çalışma başlatacağız" dedi.
AK Parti heyeti son olarak Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Ayşe Uzunlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek demokrasiye sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.