Rize Üniversitesinde 2010–2011 akademik yılı açıldı

Rize Üniversitesi(RÜ)'nin 2010–2011 akademik yılı, törenle açıldı.

Fener Mahallesi'nde bulunan merkez kampüste gerçekleştirilen törene, Jan

Rize Üniversitesi(RÜ)'nin 2010–2011 akademik yılı, törenle açıldı.

Fener Mahallesi'nde bulunan merkez kampüste gerçekleştirilen törene, Jandarma Albay Turhan Talu, Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, Rize Belediye Başkan yardımcısı Osman Karavin, siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, yeni akademik yılda tüm öğrencilere başarılar diledi. Erkayıran, "Rize üniversitesinin her geçen gün başarılı olması sevindirici bir durumdur. Memleketlerinden gelerek Rize'de eğitim hayatına devam edecek olan öğrencilerimizin, her geçen gün başarısını arttıran üniversitede kaliteli eğitim alacağına inanıyorum." dedi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ise, 2006 yılında kurulan Rize Üniversitesinin kısa zamanda büyük yol katettiğini söyledi. Üniversitenin Atatürk'ün izinde ve onun prensipleri ışığında hareket ettiğini ifade eden Okumuşoğlu, "Üniversitemiz çağdaş eğitim ve öğretimle çağın ve hayatın talep ettiği hizmetleri sunacak. Çağı bilgi ve teknolojisini iyi özümseyerek uygulayan, üretime katkıda bulunan, milli ve evrensel değerlerle donatılmış gençler yetiştirecek. Yapacağı uygulama, araştırma ve diğer faaliyetlerle iline, ülkesine ve insanlığa bilimsel hizmetler verecektir." diye konuştu.

Genç ve dinamik bir ekiple eğitim-öğretim adına en iyiyi yapma telaşı içinde olduklarına dikkat çeken Okumuşoğlu, "Kısa sürede hem fakülte, hem de yüksekokul sayılarımız artmıştır. Akademik personel sayımız 339'dan 460'a, idari personel sayımız 339'a, öğrenci sayımız 10 bin 369'a yükselmiştir. Üniversitemize bu yıl yabancı uyruklu öğrenciler kayıt yaptırdı. Üniversitemize en fazla kayıt yaptıran il bin 60 öğrenci ile Rize, 501 öğrenci ile Trabzon, 219 öğrenci ile Artvin olmuştur. 82 ilden gelerek kayıt yaptıran 3 bin 858 yeni öğrencimize üniversitemizde üstün bir eğitim verebilme gayreti içinde olacağız." şeklinde konuştu.

Tören, yapılan plaket takdimleri üniversite halkoyun ekibinin gösterileriyle sona erdi.