İtfaiyenin 87 yıllık tarihi sergiyle anlatılıyor

İtfaiye Teşkilatı'nın 87. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan 'Dünden Bugüne İtfaiye' adlı sergi, itfaiyenin köklü geçmişini gözler

İtfaiye Teşkilatı'nın 87. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan 'Dünden Bugüne İtfaiye' adlı sergi, itfaiyenin köklü geçmişini gözler önüne seriyor.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Dünden Bugüne İtfaiye' sergisi, Bursa'da itfaiyeciliğin gelişim sürecini ve itfaiye teşkilatının yaşadığı değişimleri yansıtıyor. İtfaiye Teşkilatı'nın 87. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde açılan sergide, teşkilatın kuruluşundan bugüne kadar kullanılan eşyalar ve kıyafetlerle bu yıl yapılan itfaiye çalışmaları ve tatbikatlardan fotoğraflar yer alıyor. Sergi, 1 Ekim Cuma gününe kadar vatandaşların izlenimine açık kalacak.

'Dünden Bugüne İtfaiye' sergisinin açılışını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, tulumbadan kasklara, ilk tulumbacıların giydikleri kıyafetlere kadar pek çok eşya ile araç ve gerecin teşhir edildiği serginin, teşkilatın çalışmalarını tanıtması bakımından önemli olduğunu söyledi. Sergiyi ilgiyle gezen Şenocak, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan'dan sergiyle ilgili bilgiler aldı. Bursa'da bu yıl 24 yıldır yapılamayan personel alımının yapıldığını hatırlatan Şenocak, itfaiye teşkilatının günden güne güçlendiğine işaret ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteğiyle bu yıl teşkilata 50 personel alındı. Halen 56 araçla çalışmalarına devam eden itfaiye teşkilatımızın, Küçük Sanayi ve Mudanya itfaiye hizmet binalarının inşaatları sürüyor. Yakında da Kestel hizmet binasının temeli atılacak." dedi.

İtfaiyeciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Şenocak, Bursa'da hem personel hem de araç ve gereç bakımından teşkilatın daha da güçlenmesi ve donanım sağlanması için çalıştıklarını kaydetti. Geçen hafta yaşanan hastane yangınında da hemen olaya müdahale edildiğini söyleyen Şenocak, "Amacımız, can kaybı yaşanmamasıdır. Bursalı hemşehrilerimiz rahat uyusun. İtfaiyeci, başkasının canını kurtarmak için canını verendir. Bu göreve gönül verenleri tebrik ediyorum." diye konuştu.