Belde İlköğretim Okulu yenileniyor

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı beldesinde bulunan ilköğretim okulu Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan ihale sonucunda yenileniyor.

1942

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı beldesinde bulunan ilköğretim okulu Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan ihale sonucunda yenileniyor.

1942 yılında yapılan okulda yapılan çalışmalar tamamlandığında fiziki yapı arzu edilen çağdaş donanımlara sahip eğitim binası haline gelecek. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, okulda yapılan onarımlarla ilgili basın ve yayın organlarında eksik bilgiden kaynaklanan haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "2010 yılı içerisinde Acıgöl ilçesinde bulunan Tatlarin ve İnallı ilköğretim okullarının onarımı için ihale açıldı. İhale sonunda 110 bin TL'lik rakamla İnallı İlköğretim Okulu'nda üç binanın tüm sınıf kapıları değiştiriliyor, üç binanın tüm tuvaletleri yeniden çağdaş görünüme kavuşturuluyor. Atık su hattının tamamı değiştiriliyor. Tüm sınıf duvarları ve okul binasının giriş kısmı fayansla kaplanıyor. Öğretmen odası, idareci ve ana sınıfının zeminleri parke ile kaplanıyor. Böylece okulda onlarca kalemde hummalı bir çalışma yapılıyor." denildi.

Çalışmaya kaymakamlık ve hayırseverler de yardımcı oluyor. Okulun donatım malzemesi ihtiyaçları ise 2007 ile 2009 yılları arasında karşılanmış. 2009 yılında ayrıca okulun iç ve dış binası boyanmış. Okul 2010 yılında da kapsamlı bir tamiratla fiziki ve donanım olarak çağdaş bir hüviyete kavuşmuş olacak.